Söndag del 2

Medan jag har jobbat har Sture och Ida varit i Mellansjö och tittat till huset. De har nog rätt mysigt ihop, de där två. Men nu var det min tur att umgås lite med hunden och vi tar närmaste smultronstället... Klampen. Nu är det inte mycket is kvar här vid vägen/bron över från fastlandet.

Det är inte många dagar sedan snön låg ända fram till grindarna, men nu drar den sig hastigt tillbaka. Bra.


Här står Ida och lyssnar.


Kanske är det klirret från de sista isbitarna som blåser mot stenarna, som hon hör? Ett väldigt speciellt ljud är det.

Massor massor med bajs ligger det överallt. Det borde vara rådjursbajs, men jag tycker lortarna är lite stora? Men älgbajs är det ju inte. Och älgar finns inte här ute.

Jag meckar lite med makroinställningarna och förstår om de som är pollenkänsliga kan ha det lite jobbigt just nu. Själv har jag tidigare haft bekymmer med pollen, men det har "vuxit bort" med åren. Kanhända har jag till och med blivit vuxen??? Näää... knappast troligt *S*

Även här på Klampen finns det blåsippor nu. Fast de här ser mer lila än blåa ut i solskenet. Jag slänger mej på mage för att komma nära och då händer det något...

Hunden, som lufsat omkring däruppe på kullen tappar bort mej! Jag syns inte, rör mej inte och är bara borta!!! Här står hon och spanar. Vinden ligger åt fel håll och hon blir ganska så olycklig. Vimsar omkring däruppe lite hit och dit innan hon bestämmer sig för att ta samma väg tillbaka som vi kom. Då tyckte jag synd om henne och visslade. Glad hund igen!

 Så här glad! Och med tungan rätt i mun.

Kommentarer

  1. Matte får ju bara inte försvinna... då blir man ju olycklig!! Men bara en liten stund den här gången då!
    Lite stora för att vara rådjur kanske... fast det beror ju på hur nära du kröp med kameran förstås!
    Jag kom just att tänka på en liten episod för många år sen! Viktor, ca 5 år, sov över och kikade ut i mörkret för att se om rådjuren skulle komma för att äta fågelfrö. Rätt som det var ropade han: Farmor... jag ser två rådjur och en ren!! Inne på vår tomt, söder om Gävle! Två hindar och en bock!! Vi pratar fortfarande om det och skrattar gott!
    Kram och kli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad 17? Här skrev jag ett svar, som bara försvann?!

      Jag provar igen.

      *hihi* Jag tänker på en liten historia om lille Johan, som varit ute och åkt bil med sina föräldrar och berättade för mej att de minsann sett "2 älgar och en kalv!" och i nästa andetag frågade han: "Nela... vad är en kalv?!" *S*

      Ungar är härliga!

      Radera
    2. De är allt bra härliga och omedelbara de små!! Det kan ju bli hur roligt som helst!
      Älgar är goda simmare förstås! Du får ta med dig en tändsticksask eller en linjal och lägga bredvid så vi får en uppfattning om hur stora lortarna är :D

      Radera
    3. Och det finns en bro att gå på... som är som en väg. Visst kan älgar ta sig dit och därifrån, men jag förstår inte var de skulle hålla till. Så liten är ön. Jag ska ta med mej nåt att storleksjämföra med. Om vi nu kommer oss så långt ut, för det lurar så "farliga" isflak längs vägen! *gapskrattar* Vi får kanske vänta tills de smält bort så stackars Ida törs röra sig obehindrat igen...

      Skojar bara. Såååå farligt var det inte.

      Radera
  2. Haha, måste skratta åt Bibbis berättelse! Stackars Ida, förstår att hon blev alldeles olycklig! Vilken tur att du förbarmade dig!

    Det finns ju inget att jämföra pluttarna med på bilden men ser verkligen mer ut som älgspillning. Har ni hjortar i trakten?

    Vad bra närbilderna blev, ni kan, du och din nya kompis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon kunde jobbat på lite, så hade hon säkert kunnat hitta mej, men hon blev bara ledsen, så jag kunde inte "tvinga" henne till det.

      Hjortar har vi inte och älgar har jag aldrig hört om eller sett på Klampen (men de kan såklart ha tagit sig dit ändå). Det är en mycket liten ö. Jag tycker de där lortarna har lite fel form både för rådjur och för älg? Men jag är ju inget proffs, som du.

      Radera

Skicka en kommentar