Fredag

Idag tar jag mej en simtur alldeles på egen hand, utan grabbarna från Bosvedjan. Då blir det en sån här tråkig bild från omklädningsrummet, bara.

Sen ska Ida och jag promenera på Klampen, tänkte jag. Då kommer världens hagelskur. Detta är en hundrygg rakt uppifrån, full med halvsmälta hagelkorn. Men... vi var ju redan blöta så vi traskade vidare.

Haglet övergår i ösregn...

... som blir till solsken! Aprilväder. Och här står den vackraste, nybadade hunden med sina små, friserade tassar.

Här kliver hon på klipporna. Nyttigt att se sig för var man sätter tassarna.

 Badar fötterna.

 Och spanar efter något.

 Det här är väl kanske vide...

 ... men vad i hela friden är det här? Foten i storlek 42 är med som storleksjämförelse (man lär sig av erfarenhet... *S*). Såg flera såna här ringar med nåt orange runt nåt lite geggigt i mitten. Vad kan det vara???

Lortarna, som jag fotade häromdagen, måste bara vara älg. Det är massor med högar precis överallt och de ser ut som älglortar. Undrar var älgarna gömmer sig? Eller om de sprang tillbaka till fastlandet innan isen smälte, kanske?

Kommentarer

  1. Dobermannägaren i Lindby:-)26 april 2013 kl. 19:33

    Hmm, var du ensam på badhuset eller? Din kamera tar verkligen bra bilder! Och OJ, så ståtlig Ida är när hon spanar. Det där orange undrar jag också vad det är. Kanske någon som vet.... :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, i stort sett ensam. Det var ett par pensionärsgubbar där, som klev upp när jag kom (vet inte om de inte ville sällskapa med mej eller om de faktiskt hade simmat klart *S*), sen var det en karl till. Han simmade när jag kom och han fortsatte simma när jag hade gått. Energiskt till tusen.

      Badhusbilden tog jag med mobilen, men resten är med kameran, den nya. Den är bussig.

      Som jag skrev i Hillevis blogg, så har jag ett gott öga till dobermann. Trevliga jyckar, om än med lite kort päls, kanske *S* Din är såååå vacker, underbar färg och godmodigt uttryck. Fin hund! Och nästa måndag har även jag en kortpälsad hund, om allt går som jag har tänkt.

      Ha en härlig helg!

      Radera
    2. Fast nu lurades jag... den där briardryggen är också tagen med mobilen (som är av en riktigt urgammal och nästan antik modell, men den är rätt bussig, den också).

      Radera
  2. Det är nog någon variant av trollsmör. Eller så är det inte det.

    Vilka fina bilder på Ida vid vattnet och runtomkring, hon står så käpprak på några av bilderna - full koll! Stora mjäll hon har, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte väl att du skulle ha nån teori. Googlade trollsmör, men det ska ju växa på trä? Det här låg direkt på marken..? Nåja, nåt är det. Och trollsmör kan det säkert vara. I nån märklig variant, kanske.

      Hon har sån där giraffhals, den här briarden, och den gör henne så stram och vacker när hon sträcker på sej :)

      Och igår.. då hade hon lite mjäll, när jag kammade igenom hela pälsen inför badet. Men nu är hon mjällfri, len och vansinnigt fin i pälsen. Det är så jag nästan ångrar att lockarna ska falla för "saxen". Men nä, hon ska slippa allt detta med kamning och elände.

      Radera
  3. Tänkte mig mer såhär http://sv.wikipedia.org/wiki/Slemsvampar och så tänkte jag (jag är en Tänkare!) att det legat under vintern och blivit "anfrätt eller något. Fast jag vet fortfarande inte. Det man vanligen kallar trollsmör är det där gula, men det finns olika stadier i "livscykeln där. Men det kan ju få vara ett mysterium också! Såna är ju trevliga!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar