Ny vinter

Om det var så att någon (dvs jag) nästan fick lite vårkänslor i helgen, när solen lyste från en blå himmel och fåglarna kvittrade så vackert, ja isåfall tog de känslorna raskt slut idag när vintern återkom med ny snö som effektivt dödade alla såna tankar.

Här är Ida och jag på väg ut på prommis. Tistelvägen är som ett litet julkort och bakom oss är Sture ute och skottar snö med traktorn. Ni hör väl ljudet? Brum, brum...

Himlen som var så blå har idag antagit en något mera stålgrå ton och snön yr i luften (fast det syns inte på bilden och det gör inget alls).

Vad är det med hundfolk, egentligen? Här nere, vid parkeringen på Klampen, står det två soptunnor. Men tror ni att man orkar lyfta locket och släppa ner sina bajspåsar? Nädå, man lämnar dem ovanpå locket. Det är väl konstigt.

De hundbajsar som folk inte alls brytt sej om att plocka upp ligger såklart kvar och fryser till... glass! Tycker Äckelhunden nr 1, som gärna kör ner huvudet i snön och ÄTER nämnda lortar. Inte alla, men vissa utvalda. Mattemänniskan springer efter och skäller och bråkar. Den enda effekt detta har är att briarden äter fortare och sväljer snabbare än blixten, så att hon inte ska bli tvungen att spotta ut. URK.

Har jag köpt sån där balsamspray, tror ni? Sån som ska vara bra att gnida in pälsen på hundens ben, så att den ska slippa få snöklumpar där... Svar: nej.

 Och så här såg Tistelvägen ut när vi kom hem. Julkortskänslan kvarstår.

Kommentarer

 1. Men... nu räcker det tycker jag!! Vi har inte fått på långa vägar så mycket och det är jag glad över!
  Meen... fy för äckelhundeb nr 1!! Det är inte roligt när de äter sånt... våra gör inte det tack och lov!
  Fina bilder blev det ju !
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äcklig är hon. Men det är inte alltid och mest vintertid. Och bara vissa utvalda... men oavsett det, så är det lika äckligt varje gång!

   Det har fortsatt snöa hela dagen och hela kvällen och vi har fått HUR mycket snö som helst efter de här bilderna. Kul? inte ett dugg.

   Hoppas att allt har gått bra för er idag!
   Kram!

   Radera
 2. Du kan börja räkna vinterbakslagen nu… sju stycken ska det vara innan det blir vår! Här kom inte de mängderna på långa vägar men det var otrevligt nog. Inga vårvisor av talgoxarna då inte, så som det lät ett par dagar innan. Det måste vara höjden av lathet, att inte orka lyfta på locket till soptunnan… så det är väl tur att Ida städar lite, hahahaha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är verkligen duktig, den här hunden. Hämtar tidningen på morgnarna, städar efter andra... allt möjligt "bra" kan hon... hmmm...

   Det känns som om alla sju bakslagen kom igår, det fortsatte vräka ner snö hela eftermiddagen och hela kvällen. Jaja, det är ju bara februaris, så vad annat är egentligen att vänta?

   Radera
 3. Oj vad snö ni har, här är marken oxå vit så vräks det ut salt och små hundtasssar smärtar och den här matten blir irriterad. Tänk om man kunde sandat i stället !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sand är så mycket trevligare än salt. I Jämtland används inget salt alls, till glädje för bilar och djur. Men här i Medelpad, där jag bor, saltas det en del, fast inte där vi rör oss alls och det är vi glada för!

   Alldeles för mycket snö har vi.

   Radera
 4. Annika i Lindby6 februari 2013 14:31

  Skåning som jag är. Ååååhhhh! så vackert :-) Har förstått att snö är bäst på avstånd.Tycker det är lika konstigt, att folk tar upp bajset, och sedan bara slänger det. Tror att det försvinner fortre utan plast? Fast, då hade ju Ida blivit utan "godsaker" :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju också skåning av födsel och ohejdad vana, även om jag nu råkat bosätta mej lite längre norrut. Men jag kan lova dej, snö är absolut bäst på bild.

   Och för min del får folk gärna plocka upp, Ida kan få nåt annat att tugga på!!!

   Radera

Skicka en kommentar