Sämre?!

Jag är ta mej sjuttsicken sämre i förkylningen. Nu börjar jag bli rejält trött på det här. Fruktansvärd hosta inatt och därmed inte mycket sova. Trött o sliten känner jag mej. Skulle jobbat idag men byter pass med en kollega och är hemma och tar igen mej lite till. Får jobba igen det lite senare istället.

Men ut med hunden måste man ju. -7 är ingen fara för hundtassar. Mulet och grått. Fotar lite is med lillkameran. Blir inte så värst bra...



Istället för "burk-leken" som vi lekte häromdagen ägnar vi oss idag åt att sätta namn på Ankan. Ida har ett får och denna anka att välja mellan, gå och hämta och byta mot godis. Hon kämpar men blir ibland lite för ivrig och tycker att jag kan nöja mej med vilken jämrans leksak som helst, slänger upp fåret i knät på mej, river mej på benet med ena framtassen och "skriker" Hit med Godis!! NU! 

Fast jag är ju lite envis, så det blir inga gotter förrän rätt leksak levererats. Bra med lite hjärngympa för gammel-hunden.

Kommentarer

  1. Varmt honungsvatten! Det är som naturligt pencillin. Krya på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips och omtanke! Sitter här och har just tvingat i mej en stor kopp te med honung. Kruxet är att jag inte tycker att det är så särskilt gott med det söta från honungen. Men å andra sidan, hjälper det så får jag väl fortsätta att försöka få i mej det.

      Radera
  2. Och kom ihåg *viftar förnumstigt med hela armen* att honungen inte får upphettas - ljummet ska det vara - annars förstörs honungens läkande egenskaper. Så det blir ännu lite äckligare, alltså…

    Tycker nog inte att du ska gå med det obehandlat längre…

    Sötaste Idan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt äckligt är det. Jag brukar inte söta mitt te alls och med honung i... bläääk!

      Radera
  3. Ingefära ska du ta, jag blev oxå sämre nån dag sen vände det ska bara bli av med hostan . Krya på !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inatt har jag sovit!!! Känns underbart!

      Radera
  4. Jag brukar använda Vicks honungstabletter i varmt vatten (inte hett) och lite honung... det blir inte lika sött och lenar gott! Alla har vi säkert våra knep!
    Hosta är vidrigt jobbigt.
    Såg en Briad på Gokväll igår och han såg ut att vara enormt stor! Skiljer det mycket på tikar och hanhundar... eller är IDA såå stor också?
    Bilden med många stockar och ett träd gillar jag... den är fin!
    Ha det och klia!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är stor skillnad mellan hanar o tikar hos briarder. Ida är ingen stor hund, hon mäter 60 cm över manken och väger mellan 30 och 32 kg. En hanhund kan vara decimetern högre och med det följer ju både längd och bredd... hund i kvadrat! *S* Man upplever en briardhane som myyyycket större än en tik. Jag såg honom på reprisen idag, såg ut att vara en ljuvlig hund i temperamentet. En riktig cooling! *ler*

      Och som jag skrev ovan... inatt har jag fått sova. Skönt.

      Radera
    2. Då hade jag inte fel i min bedömning då... snygg var han då... men stor!!
      Så skönt det är när man äntligen får sova en natt efter en sån pärs!! Hoppas det håller i sig med bättringen!
      Kram

      Radera

Skicka en kommentar