Frysa som en hund?

Strålande solsken och blå himmel... det betyder kallt väder. 

 Här vid Lomtjärn är det -19 grader när vi passerar på förmiddagen.

Det finns ju ett uttryck.. "att frysa som en hund"... men vaddå? Hundar fryser väl inte? Inte om de är torra och har päls iallafall. Väl???

Jo. Den här hunden fryser idag. Nåt alldeles fruktansvärt. Det gröna huset där bakom är vårt... vi har inte gått många meter... men hon vill bara inte vara ute mer. Hon vill inte. Hon vill bara vända och gå hem.

 Här försöker hon hålla upp alla fyra tassarna på samma gång. Det går inte så bra.

Vi vänder och går hem. Såklart. Jag ber henne gå och kissa, men hon bara fryser. Vi får göra ett nytt försök senare. Stackars lilla vovven.

Kolla in de där ögonen. Anklagande... varför gör du på detta viset? Jag kan inte avgöra om det är den kyliga promenaden eller om det är för att jag har förnedrat henne på det här viset och dessutom tagit fram kameran..?

Hur som helst.. hon ligger här. Länge. Dubbelvikt liggunderlag och julklappsfällen underst och ett tjockt och varmt täcke uppepå och runtom.

Det är kallt i Mellansjö. -24 ute (men det brukar inte vara några större problem att gå ut och kissa ändå) och inte så värst många plusgrader inne heller, när vi kommer. Nu fram emot kvällskvisten börjar vi få lite värme på elementen efter att ha eldat i pannan sen vi kom hit mitt på dagen.

Undrar om det här är bra för min förkylning?

Kommentarer

  1. Åh, stackars Ida, vad hon ser lidande ut… och fyyyy så kallt ni har det däruppe i Mellansjö. Fast skönt att höra att ni lever lite i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Stackars Ida - en bild av Lidandet. Fyyyy så kallt ni har det i Mellansjö men skönt att höra att ni lever lite i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast nu har hon iaf varit ute och kissat. Satt lääääänge... och sen ville hon omedelbums gå in igen och få täcke på ryggen. Hon fick mina fleecevantar på framtassarna, så behövde hon inte frysa om mer än hälften av fötterna sina. Det hjälpte nog lite, så hon kunde känna efter att hon faktiskt behövde gå på toa! *S*

      Radera
  3. Äsch, trodde att kommentaren försvann… därför blev så här tokigt...

    SvaraRadera
  4. Stackars Ida... Tur att matten kunda låna ut två vantar i alla fall!! Vad ska ni iväg till det där "köldhålet" att göra med förkylning och allt?? Hoppas ni fått upp värmen inomhus och kan värma er.
    Ha det så gott ni kan!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men det är ju just när det är som absolut kallast, som vi måste vara här för att hålla vinterkylan utanför huset. Annars fryser allt sönder och det vill vi ju inte.
      Luftvärmepumpen går inte när det är kallare än -17.

      Nu är det varmt och gott här, men så har vi ju eldat i närmare åtta timmar också... så det vore väl konstigt annars?!

      Kram på er!

      Radera
  5. Stackars lilla hund! Tvingas ut i denna kyla.... Mira sympatiserar:) Hon frös som bara den idag men gillar hundtröjan ännu sämre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men ut och kissa lite... det måste man ju?!

      Radera
  6. Inte lätt att kissa ute när det är minus 19, skulle inte jag heller vilja ;-) Krya nu på dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ju till å med ännu kallare när vi kom till Mellansjö... som kallast sent på kvällen.. -29... inte ett dugg skönt, kan jag tala om. Men fantastiskt stjärnklart och vackert, det var det.
      Idag är det mulet och bra, då blir det varmare.

      Krya på dej, du med!

      Radera

Skicka en kommentar