Sköna söndag

I höstas klippte jag ju ner alla buskarna i Mellansjö. I våras var jag rädd att de inte skulle ta sej alls, men nu blommar de, till och med! Tjusiga, eller hur?!

Idag klockan 6, när jag var uppe och matade Ida och släppte ut henne en stund för morgonkissning... då var det -2 grader ute. Gräsmattan var vit av frost och sjön ångade och var täckt av en tät dimma. Jag borde tagit med mej kameran och gått ut och förevigat detta, men jag orkade helt enkelt inte.

Förmiddagen börjar med lite arbete. Vi har, som vanligt, med oss ett lass ved som ska lastas av. Här är jobbet just klart.

It's a long way to Tipperary... och det är rätt lång väg bort till "vår" strand också, men Emil och jag tar med oss Ida och traskar dit. Solen skiner och värmer våra ryggar, luften är klar och livet härligt!

Vi passerar Långsjöbäcken, som forsar fram. Emil funderar på om det kan finnas bäcköring här? Och det tror jag nog att det gör. Han är verkligen intresserad av fiske, den pojken!

Termometern får oss nästan att ångra våra badplaner...

... men man vill ju inte bli beskylld för att vara en badkruka, så jag slänger mej snabbt ner i plurret. Emil är beredd med kameran.

Om jag låter "brrrrrr" på bilden? Svar: JA.

Emil våndas mycket längre än jag. Doppar tårna, ångrar sej. Stoppar i en fot och tycker att vattnet är FÖR kallt. Går lite längs strandkanten... vill, men vill inte, vill... *ler* Men till sist bara bestämmer han sej!

 "Är du beredd? På TRE doppar jag mej!!! ETT..."

 Och här är bildbeviset! Emil badade idag, den 9:e september och vattnet var +11 grader.

Och om det ska räknas som bad... då måste man doppa huvudet också, tycker Emil, och gör det!

Men här har vi en som struntar i om hon blir kallad badkruka, feg tant eller nåt annat. Hon badar icke. Punkt och slut.

Sture kommer och hämtar oss, för vi tror att vi ska vara frusna efter (det i och för sej korta) badet, men det är vi inte.

Vi åker bort mot Brännberget, nyfikna på om det är lika mycket lingon där, som det brukar vara. Och jo minsann, det är det. Trots att vi egentligen inte alls tänkt plocka lingon, så kan vi inte låta bli. Sture har glömt kryckan och det går inget vidare att kliva omkring i diket efter lingon, så bilden är egentligen lite missvisande. Han plockade literann, men det var svårt med skruttig höft.

Emil har väl en skön plockarstil?! Liggande i lingonriset fyller han mugg efter mugg och efter bara en liten stund har vi fått ihop 2 kilo bär. WOW!

På hemvägen åker vi bort mot Ensjölokarnas naturreservat, där Emil har sett kantareller. Idag hittar han  bara fem stycken, småpluttar. Jag ser inga alls. Men vi får en skön stund i en härlig urskog iallafall.

Lite info om död ved.

När vi lämnat av Emil hemma hos sej och är på väg hem, så ser vi denna roliga syn. Det är en cyklist som står i kö vid Max hamburgerians drive in *S*

Nu ska jag rensa lingon och koka sylt. Eller... det kanske blir imorgon. Jag är ledig då.

Kommentarer

  1. Gud vad modigt att bada! Vi tänkte bada efter bastun igår men då kom det lite regn och vi ställde oss och duschade istället. Är nog lite lik Ida ibland:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var faktiskt inte så ruskigt som man skulle kunna tro. Och så klev vi upp på en gång igen. Inte låg vi i och simmade, precis.. *S*

      Radera
  2. Men Cornelia, det är inte klokt vad galen du är som badar i så kallt vatten! Jag visste väl att det var något som var fel på dig ändå!!! :)

    SvaraRadera
  3. Vilka klara, fina och underbara septemberbilder! Det känns hur härligt det är. Och vilka bärmängder!
    Roligt med cyklisten i drive in-kön! :D
    Det var bra att ni badade - inga förkylningar törs komma nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt med någon som inte idiotförklarar oss för att vi tog ett litet snabbt, friskt och faktiskt skönt litet dopp!
      Lingonen stod där och lyste och vi kunde bara inte lämna dem. Det är otroligt hur generös naturen är ibland.

      Ha en bra vecka!

      Radera
  4. Härliga bilder det bjuds ! Men bada när det är 11 grader ni är ju allt tokiga ni kunde ju frusit fast !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nejdå, inga isflak syntes till och solen sken så vackert *ler*

      Radera
  5. Vackra buskar du har! Väldigt vackert där du bor:-)Gillar skylten om urskogen. Bra, att det finns någon, som tänker på de djuren! Bada neeej tack :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar vad de heter, de där buskarna? Har inte satt dem själv.
      Och ja, det är vackert där jag bor. Både där jag bor hemma och här, där jag bor borta-hemma (ja, det är nån sorts fritidshus, fast vi är här nära på lika mycket som hemma, tidvis iaf).

      Och bada... jo, så länge det bara är möjligt! Tack, tack! *S*

      Radera
  6. Förresten heter blommorna häckspirea. Ett elände om man inte håller efter dem men glad åt blommorna blir man ju ändå varje år! Jag har röjt ner ett stort buskage av dem för några år sedan och sen får jag hålla efter. Och hålla efter. Och... :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våra står som en slags häck och växte över huvudet på oss, nästan. Fast mest uppåt och "pinnigt" och eländigt. Först försökte jag att bara klippa och rensa bort gamla torra grenar och så, men det gick ju inte att hålla på så. Blev inte snyggare heller. Så jag klippte ner dem, rakt av en decimeter ovan jord eller nåt. Och nu är de stora igen! Fast lite buskigare och det tycker jag är finare. Som du säger, det är kul med blommorna. Sånt som man inte behöver sköta så värst noga, sånt gillar jag! *S*

      Radera
    2. TACK för namnupplysningen, förresten! Du är bättre än vilken upplysning som helst! Du kunde ha ett eget "natur 118 118". Du vet ju ALLT!

      Radera
  7. Närå, Cornelia. Jag googlar bara. Ungefär "en sån där j****a rosa blommig buske på hösten i trädgården som är så svår att bli av med" och vips finns där tusen svar! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det SÅÅÅÅ du gör?! Det borde du inte talat om för mej, jag har gått här och trott att du är Hillevi Allvetande Oraklet. Yes.

      Men så var det alltså inte?! Konstigt.

      Radera
  8. Vi är bara mänskor. Inget annat! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet du vad? Det är inte så "bara", det!

      Radera
  9. De retar mig lite på jobbet för det här. Jag vill alltid veta, och det jag inte vet tar jag reda på. Så enkelt var det med det! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väldigt praktiskt. Jag behöver bara slänga ut en bild här och säga att jag inte vet... genast har Allve... jag menar Hillevi... kollat det och berättar det för mej.
      En utmärkt egenskap, nyfikenhet. Heja dej!

      Radera

Skicka en kommentar