Odi möter Ida

Min fd kollega Åsa har en nu drygt 1 år gammal golden-tik, Odi. Idag mötte hon Ida för första gången. Ida är en dam som gärna talar om att hon är äldst, bäst och dessutom Hemma... men hon är inte ful eller beter sej illa. Hon berättar bara hur läget ligger.

Vi tar en promenad till att börja med och det går bara fint. Sen grejar vi lite i pysselrummet (Åsa papperspysslar också en del), fikar och pratar.

Och sen finns det tid till en liten prommis till. Försöker få med hundarna på samma bild. Det går inte så värst bra, för Odi har (med rätta) ganska stor respekt för den svarta, rufsiga...

Men, på äkta retriever-vis, törs hon faktiskt låna en pinne i skogen. Åtminstone när Ida är på behörigt avstånd.

Det är tryggast hos matte, när briarden blir närgången...

... och helst skulle jag vilja åka på din rygg, matte!!!

Ida provar faktiskt, så småningom, med att bjuda in till lite lek. Men eftersom hon har ett sätt att skälla uppfordrande, som Odi inte gillar, så blir det inte precis nån lek. Tyvärr försöker Ida så pass mycket ändå att det där frambenet börjar göra lite ont. Så dumt. Nu blir det vila ett par dagar igen.

Kommentarer

  1. Inte lätt att förstå hundspråk ens om man är hund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tvetydiga budskap. Hon, Ida började ju med att tala om att Odi är en ytterst liten sk*t-hund! Och sen ville hon plötsligt leka. Kunde man väl inte vara helt säker på?! *S*

      Radera
  2. Haha ser ut som hon är en riktig fegis, tror vi får komma ut oftare.En härlig em var det ivart fall, och min kväll är räddad jag målar några av de härliga stämplarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är inte feg, hon är klok! Svårt att hänga med i svängarna, när Ida börjar med att "platta till" henne sådär och sen plötsligt ändrar sej och vill leka på burdust briard-vis.

      Men hur som haver, så är ni väldans välkomna igen. Bara benet får hyfsa till sej först. Och sen vete sjutton om de ens ska få leka... hon är en skrutt-benad en, precis som hussen.

      Radera
  3. Så härligt med både pyssel kompis och hund kompis !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och så trevliga kompisar sen! *ler*

      Radera
  4. Typiskt hundigt! Ankan är goldenkompisen in absurdum. Precis så skulle även hon ha reagerat. Embla och Ida hade varit jämfota från början.

    Hoppas Idabenet bättrar sig pronto.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag med!

      Vad menar du med att de skulle varit "jämfota", Embla och Ida?
      Jag har en svag tanke på att två gamla tanter med bestämda åsikter eventuellt inte skulle komma riktigt överens. Men jag vet inte, för båda är ju också kloka och bråkar inte i onödan. Tror jag.

      Radera

Skicka en kommentar