"Långstyrning"

"Långstyrning" kallar Sture det, när vi åker långt med bilen. Det gjorde vi idag. Efter ett par stopp längs vägen, för lite olika uppdrag, hamnade vi i Junsele.

Magarna (särskilt min) hade börjat kurra ordentligt så vi letade reda på nånstans att äta lunch. "Stor sommarbuffé" stod det på skylten utanför det här stället, så vi stegade förväntansfulla in, betalade och tog en titt på den "stora" buffén. Den var betydligt mycket mindre än vad jag hade förväntat mej och bestod till största delen av olika sillar och kall lax. Samt en varm fiskrätt.

För mej, som inte tål fisk, fanns det lasagne och rostbiff samt ett par olika sallader. Och bröd, förstås.

Maten smakade väldigt bra och det kompenserade faktiskt storleken på buffén ganska så bra. Mätta och belåtna började vi vår resa hemåt igen.

På hemvägen hittade vi denna lilla pärla till rastplats. Det ser ut som om den ligger väldigt nära vägen och det gör den kanske, men en bit upp och med massor av träd och buskar emellan, så det känns som om man nästan kommer ut i skogen litegrann. Bra.

Kvarnbacken heter den för att det finns en gammal skvaltkvarn här. Den måste såklart Ida och jag traska iväg för att ta oss en närmare titt på...


 ... och Ida försummar aldrig ett tillfälle att få blöta skägget och slicka nosen (titta noga på bilden så får du se! *S*)

Här kan man läsa att "Kvarnen var en längre tid i mycket dåligt skick.."

 ... men jag tycker nog att den kanske borde ses över litegrann nu igen. Eller?!

Här är vi på väg tillbaka till bilen efter en skön stunds avkoppling.

Kommentarer

  1. Vilken trevlig "långstyrning" ni var ute på!

    SvaraRadera
  2. Japp, men vi blev ganska så trött och somnade helt ovaggade i går kväll! *S*

    SvaraRadera

Skicka en kommentar