Kalas-fredag

Här är vår nya gräsklippare. Det är en ren fröjd att klippa med den! Den är ganska tyst. Den bara går, oavsett om det är tjockt gräs, mossa eller gropigt eller... ja, kort sagt, som vår gräsmatta är *S* Det känns knappt alls i handtaget att den klipper, den bara glider fram..! Vilken grej han har köpt, Sture. Och JAG får klippa med den. Själv drar han omkring på den gamla och då går det ju dubbelt så fort att bli klar. Toppen!

Ida tycker det är såååå trist när vi klipper gräs. Men efteråt är det kul! Då kan man ju sno en arbetshandske och av någon anledning är det Världens Roligaste Hundleksak, i briardens tycke iallafall.

 Tjohej, vad det går!

Och ursäkta de värdelösa bilderna. Jag hann inte riktigt med i svängarna.

När vi klippt färdigt och lekt färdigt med Ida... då packade vi in gräsklipparen, mat och lite annat i bilen och åkte till...

 ... den där "uttråkade 7-åringen" från häromdagen. Han har nu konverterat till att bli en icke alls uttråkad ÅTTA-ÅRING. Grattis på födelsedagen, Johan!!!

Här packar han upp...

 ... ett par nya simglasögon med tillhörande badmössa. Söt han blev, eller hur?! *S*

Det bjöds på goda hembakade kakor...

 ... och med tungan rätt i mun skar Johan upp första biten av den läckra fotbollstårtan, som brorsan Emil hade dekorerat så här snyggt alldeles själv. Han är begåvad, minsann... kanske en blivande konditor?!

Och efter kalaset drog vi iväg till Mellansjö, där vi lastade ur den fantastiska gräsklipparen och lät den jobba ännu mer. När gräset var snaggat blev det hundprommis och därefter grillning kombinerat med myggjakt.

Det är massor med folk i byn just nu. Och hundar har de med sej också. Väldigt ovant att behöva ha nån koll på Ida. Hon brukar gå ut och in som hon vill och tycker (hon är givetvis där vi är, vallhund som hon är, men hon bestämmer själv och behöver inte "tittas på" nåt nämnvärt annars), men nu måste vi ta lite hundägaransvar. Som sagt var, välidgt ovant.

Sista bilden för dagen... ni har sett den förr... Mellansjön.

Kommentarer

  1. Härlig dag med firande av inträdet i 8 års åldern !

    SvaraRadera
  2. Vilken tårta!!!

    Är gräsklipparen en Klippo? Ser ut så på färgerna, men... i så fall grattis,för dom är bra dom!

    Själv rymde jag igår från Midnattsolsrallyt, som gick förbi här och begav mig istället på "långstyrning"(!). Har dock inte uppdaterat om det än, regn och åska och så...

    SvaraRadera
  3. Åse, det var en härlig dag! Och 8-åringen mäkta nöjd med just det faktum att han är 8! *ler*

    SvaraRadera
  4. Men Hillevi, ni har väl ingen midnattssol?! Det där får du göra nåt åt... ett midnatssolsrally måste gå av stapeln där det finns nån sol!

    Ska bli spännande att se bilderna från din långstyrning!

    Och ja, klipparen är en Klippo, och den ÄR toppen!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar