Liten "utflykt"

Åker till Mellansjö, fast tar "genvägen" över Hudiksvall och Ljusdal. I Ljusdal stannar vi till på Järnvägs och äter buffélunch. Det händer ibland att jag har lite otur såna här gånger och idag är en sån dag. Det som serveras är nämligen pasta med skaldjurssås och efter koll med kocken så är de inte helt säkra på att den såsen är fisk-fri, vilket innebär att jag inte törs äta. Dagens andra alternativ är fläsk, potatis och löksås och det är i och för sej gott, men potatisen är misstänkt lik den som serverades i skolmatsalen när jag var liten... urk. Nu känner jag mej gnällig....

Dagens alternativa lunch var sallad... men gissa vilken sort?! LAX-sallad. Fisk går alltså inte.

Nåja. De har ett ganska fint salladsbord och jag åt rätt friskt därifrån och kompletterade med knaperstekt fläsk. Blev inte alls så dumt. Ordentligt mätt blev jag och det var ju det som var meningen.

Uppdaterat efter kvällsprommisen:

Jag tröttnar aldrig på solnedgångens vackra skådespel på Mellansjön. Det är lika vackert varje gång och jag kan bara inte låta bli att ta fram kameran. För er blir det säkert tjatigt, men jag tycker det är fantastiskt fint!

Här har vi bara gått ner nedanför huset och ställt oss att titta.

Vi går en liten bit och Ida är av den sorten att kan man blöta skägget så ska man göra det! *S* Jag tror inte att hon egentligen är så värst törstig, men hon vill ändå blaska lite i den här vattentunnan.

(Och, ifall nån undrar, vi är välkomna att passera det här huset på så här nära håll, även när det bor folk här, vilket det inte gör just nu).


 Solen sänker sej...

... och skådespelet fortsätter!

Kommentarer

  1. Hej och hå . Måste fråga... är du allergisk mot fisk eller tycker du bara inte om? Nyfiken i en strut är jag, f'låt!

    SvaraRadera
  2. Tycker om, men tål inte. Får fruktansvärt ont i magen efter sisådär en halvtimme... måste lägga mej, kallsvettas, ont ont ont... Går över igen efter ungefär 2 timmar. Jag dör inte, jag får inte svårt att andas eller nåt sånt.

    Men det är INTE värt plågorna!

    Började i 20-årsåldern. Då var det bara torsk och jag förstod inte alls varför jag hade så ont i magen ibland, jag hade ju inte alls ätit nåt konstigt?! Sen blev det värre och värre, utökades till alla fiskar och nu låter jag helt enkelt bli, bara. Och mår fint. Men blir väl lite mindre intelligent för varje år som går, för fisk ska ju vara bra för just det *S*

    SvaraRadera
  3. Ledsamt, eftersom det är så gott med fisk. Men du har en omgivning att ösa över "ontet" på. Tur att det finns massor annat över till dig!

    SvaraRadera
  4. Ibland kan jag verkligen längta efter nåt så gott som kokt torsk med skånsk senapssås... det är ju MUMS!

    Men så tänker jag att det kunde ju varit mycket värre... det kunde varit gluten eller laktos eller nåt som jag inte tålde. Det är ju mycket svårare att undvika. Fisk är "bara att låta bli" och så klarar jag mej bra.

    SvaraRadera
  5. Så fantastisk vackra bilder, vi tröttnar inte förtsätt leverera jag njuter !

    SvaraRadera
  6. Åse, jag tröttnar inte heller. När det är så vackert på sjön (nästan varje kväll ibland! *S*) bara måste jag hämta kameran. Larvigt, men så är det.

    Så du lär nog få se en och annan likadan bild framöver, om du kikar in här.

    Ha en härlig semestertur!

    SvaraRadera
  7. Supernice med solnedgångs-foton! Jag är exakt lika larvig jag också när vi är i stugan, springer ner till sjön och fotar ideligen. ;)

    SvaraRadera
  8. Då är vi två... som gillar solnedgångsbilder! *S*

    SvaraRadera

Skicka en kommentar