Bad-ungar

(Borttagen bild)

På eftermiddagen cyklar Emil, A och jag bort till Dyket, som är en badplats vid Dövikssjön. Det är sisådär 3 km dit och nerförsbacke nästan hela vägen. Härligt när man ska dit och lite kämpigare när man ska hem...

Det är 18 grader varmt i vattnet, men det blåser kalla, kalla vindar trots solen som skiner. Så ungarna badar men jag avstår idag. På bilden njuter A vid bryggan.

 Och Emil ser ju inte så missnöjd ut, han heller.

(Borttagen bild)
Att hoppa från bryggan...

... är kul! "Och slutar med SPLASH!", säger A när jag sitter och skriver det här.

(Borttagen bild)

Det går att "lura upp" dem ur det blöta, om man mutar dem med saft och bulle eller lite tripp trapp trull-spel. Men sen badar de igen.

(Borttagen bild)

Innan vi cyklar hem igen bara mååååste ungarna testa slänggungan.

Väl hemma har Sture förberett middagen. Det blir grillad fläskfilé, nypotatis, sallad, grillade grönsaker och lite annat smått och gott.

Efter maten orkar vi inget mer. Emil vilar på soffan. Observera det lilla strecket på vänster stortå, där har han skurit sej i badet. Aj aj idag igen.

Kommentarer

  1. Underbara sommarbilder på sommarlovslediga!

    SvaraRadera
  2. Härligt med bad ungar! När man var i den åldern spelade det ingen roll hur kallt det var i vattnet bada skulle man, idag hade jag inte ens doppat lilltån om det var under 24 grader ;-)

    SvaraRadera
  3. Oj, så länge sedan jag tittade in på din sida! Nu har jag tagit del av dina dagar och bilder, med nöje! Hoppas allt är fint med dig!

    SvaraRadera
  4. Hej Bia! Ja, inte var det igår jag var inne hos dej heller. Men så kul att du kikade förbi och tack för att du tog dej tid att skriva en rad också!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar