Väldigt mycket energi

Jobbdygn i kombination med en något krasslig husse är inte det bästa för en pälsig flicka som just bestämt sej för att återgå till sitt Sanna Jag - det vill säga Vild & Galen.

Men efter en bilfärd till Mellansjö kunde hon få släppa ut all den där lagrade energin och nu, två promenader och en gräsklippning och en vedkapning (de två sistnämnda aktiviteterna deltog hon i på sitt eget lilla vis...hon var lös på tomten och snodde med sej diverse pinnar, sprang och skällde på allt och inget och var allmänt "besvärlig" *S*), ja nu ligger hon faktiskt på en fäll i kökshörnet och tar igen sej lite.

 Badade lite, men simma ville hon inte.

Grått och mulet, men ganska varmt och alldeles vindstilla. Precis ett sånt väder som myggor gillar. Så nu är det verkligen inte myggfritt längre. Verkligen i.n.t.e.

 Nöjd.

 Att ha långa öron kan ställa till det lite när man är ute och springer. Plötsligt SER man ingenting?!

Jag börjar känna mej lite orolig inför midsommar. Här står stängerna på tillväxt i grannarnas rabatt... men hur i hela friden ska de hinna växa färdigt på bara två veckor?!?!??! De är nog bara en decimeter just nu.
Ska jag vattna dem eller kanske ge dem lite extra näring, tror ni? Grannarna själva är inte på plats.

 Hon bara sprang och sprang...

... och sen sprang hon lite till! Och man såg hur skönt hon tyckte att det var att få rusa omkring och bara låta kroppen sträcka ut.

Kommentarer

 1. Hoppetossan! Så skönt att få sträcka ut i Mellansjö. Även om de långa öronen kan ställa till det...

  Men, man kan riktigt se på bilderna hur mycket mygg som kläcks i den fuktiga sommaren... Huh!

  Njut nu av din myggiga ledighet fram till midsommar, så får vi väl hoppas att stängerna hunnit växa till sig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öronen flaxar ju som tur är strax bort från ögonen igen *S*
   Förfärligt med mygg är det. Måste försöka få upp de där fladdermusholkarna, för fladdermöss äter tydligen väldigt mycket mygg... en skottkärra full per sommar och djur(!) har jag hört. Undrar om det kan stämma?

   Radera
 2. Oj, vad ni far "mellan"... men Tosca uppskattade det, hon. Som hon far fram!

  Det har regnat lite här är också - härligt för det levande och mygg hoppas jag mycket på för snart kläcks det mycket svalungar och andra som behöver dem. Besvärligt för alla andra, förstås.

  Gissa vad? Regnet har gjort att det inte går att klippa gräs - strålande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste ju fara den här årstiden, när det ska klippas gräs överallt precis hela tiden. Hann alldeles lagom innan det började regna - vilken tur, eller hur?! *fniss* Vet ju att du gärna tänker tvärtom.

   Svalor och fladdermöss och alla andra som gillar mygg får äta HUR många de vill för mej...

   Radera

Skicka en kommentar