En ganska gammal och välanvänd bakbok...
Jag gör dock bara 12 bitar av den här degen. Det blir gott och lite "segt" i konsistensen av skållningen. När vi var på gökotta med Alfred nyligen hade vi smörgåsar av just det här brödet och han tyckte att det var så gott! Själva brödet, alltså. Bra betyg.
"Grynblandning" kan vara lite vad som helst, men oftast tar jag ungefär hälften/hälften av havregryn och rågflingor och slänger med lite solros- och linfrön eller nåt att tugga på också. Men har man en liten överbliven "dutt" müsli eller nåt så funkar det också.
Tack till min lite anonyma läsare Helene, som efterlyste detta recept. Kul att du är här och läser!
Hej igen ! Tack snälla för ditt snabba upplägg av receptet, du är helt underbar :)
SvaraRadera(Man blir väl så'n när man omges av en Tosca-kaka).
Hoppas jag lyckas lika bra som du med brödbaket.
Hälsningar
Helene i Broddetorp
Haha! Jag är alls icke underbar. Bara behäftad med ett uselt minne så gör jag inte saker omedelbums så är risken mycket stor att de inte blir gjorda alls.
RaderaDet här brödet är superlätt att baka och jag skulle inte tro att du kan misslyckas, faktiskt. Hör gärna av dej och berätta!
Ha det gott!