Myggträning

Tosca är verkligen rädd för mygg och knott. Hon har fortfarande inte "släppt" och kopplat av sedan vi kom hem från Mellansjö. Det var inte SÅ gräsligt där. Vi kunde ju vara ute, men Tosca tyckte uppenbarligen att det var fruktansvärt. Hon i princip sprang in här hemma igår och rusade in och gömde sej bakom soffan och vill helst ligga kvar där och överhuvudtaget inte gå utanför dörren nåt mer. Hon är som en riktigt skotträdd hund och mår inte bra alls.

Men ut måste hon ju.

Så vi tog en promenad ner till Klampen där vi satte oss vid ett bord med bänkar och bara satt... typ träning vid skjutbana med skottberörd hund. Bara vara. Tosca kröp in under bordet och var inte alls tillfreds med arrangemanget. Jag gjorde ingen affär av det hela. Satt bara där. Gav henne lite gotter då och då. Stackars arma lilla hund.

Sen gick vi en bit till, hon fick bada lite och efter en stund satte vi oss vid en grillplats och bara satt... 

 En båt körde förbi i god fart.

 Någon hade byggt sandslott.

Allt blommar just nu. Väldigt fint är det.

 Alltså, hon är inte skräckslagen hela tiden, men hon är INTE nöjd med tillvaron alls.

 Lillgumman... jag lider så med dej. Jag hoppas verkligen att vi löser det här. Snart!

Men det blev iallafall en fin avslutning på Klamp-prommisen. Två damer kom och skulle på picknick. De var sååååå förtjusta i Tosca, pratade och klappade och tyckte att hon var helt fantastiskt underbar. De fick lite gotter av mej att mata henne med och hon funderade själv på att stoppa ner huvudet i den där korgen och äta upp deras mackor *S* Den ena damen hade katt hemma och den andra hade en "urtråkig 4 år gammal goldenhane" som inte fått följa med. Stackars han! Eller så var han med nån husse på andra äventyr, vad vet jag. Men hon sa själv att han var "urtråkig". Kan jag väl aldrig tro????

Nåja, Tosca var inte tråkig. Hon var överlycklig och lika go som hon alltid är. Bra så.

Kommentarer

 1. Stackars liten... Tosca bor ju i helt fel landsända med sin myggskräck. Hoppas verkligen att ni får ordning på det.

  Så trevligt att stöta på snälla damer med mackor i korgen! Men inte undra på att hennes 4-åring är tråkig - om hen inte får följa med på utflykt, då hade jag oxå blivit sur... Hoppas att hen va' med husse.

  Fina sommarblommor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt besvärligt. Alltså, på riktigt. Minsta lilla som flyger omkring i luften så blir hon stirrig. Så synd om henne. Och jag får lite panik, jag också. Inte för myggen, men för att hon mår så dåligt.

   Jättesynd om den där hunden som har en matte som tycker att han är "tråkig".

   Radera
 2. Ja, hoppas verkligen att Tosca snart kommer på bättre tankar, precis som hon gjorde förra året. Stackars liten, gömma sig bakom soffan...
  Det är nog bra att göra som du gjorde - sitta och bara vara och vänja sig och sen lägga på lite tankeövningar efterhand som avledning. Tosca är ju så arbetsglad.

  Sorgligt med goldenhanen. Verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gömma sej bakom soffan när man är hemma... och myggen är i Mellansjö... Vi provade lite rallymoment igår när vi väntade på hussen utanför sjukhuset, tänkte att hon liksom skulle komma igång och tänka på nåt annat. Det funkade inget vidare. Hon ville hellre gå och gömma sej under bilen. Hon kämpade och försökte lyssna lite på mej, men orkade inte.

   Goldenpojken hade förmodligen varit "roligare" om han fick följa med ut på Klampen och titta på sjöfåglar och prata med Tosca.

   Radera

Skicka en kommentar