Mellansjö-måndag

Morgonpromenad i regnet. Plötsligt bara stod hon där framför mej, inramad av frodig grönska. Så vackert! Och tänk, att jag hann få upp kameran ur fickan, innan hon gick därifrån. 

Och tänk, en gång till, sen gick hon in och åt upp sin frukost helt utan att jag behövde krusa henne. Ur sin egen matskål, till och med. Sensationellt! Första frukosten sedan löpet i februari. Så skönt.

Sen klöv vi veden som vi kapade igår. Tosca var väldigt nyfiken och ville vara med och tugga lite här och där. Ända tills ett vedträ flög iväg åt oönskat håll och träffade henne nånstans på höger fram. Aj, aj, aj! Hon linkade iväg. Långt bort. Jag kände och klämde på henne, men hittade inget som verkade allvarligt skadat, men hon kom inte i närheten nåt mer utan låg ute på gräsmattan i regnet, och bara blängde på oss resten av tiden vi jobbade.

Hon rörde sej som vanligt senare, så det var inget "farligt". Tur det!

Här har vi börjat fylla på förråden ute under ett presenningstak. Vi har verkligen världens fulaste ved. Ingen snygg björkved kapad och klyvt i perfekta bitar. Nej, huller och buller och mest gran. Men strunt samma, det brinner och blir varmt av sån ved också.

Så småningom blev det helt fullt här och så en dryg halvtrave på andra sidan också. Duktiga vi.

 Sen tyckte Tosca att vi skulle gå och bada. Det regnade, som synes, fortfarande.

 Men det hindrade inte Kakan från att plaska runt.

Nejdå, det var så skönt så, påstod hon.

En liten "utflykt" till Ramsjö för att köpa lite mjölk till rabarberkrämen. Fast jag kunde ju kollat innan vi åkte. Jag trodde att vi inte hade, men det hade vi *S* Så nu har vi gott om mjölk.

 Hedsjön fick ett besök på eftermiddagen.

 Mycket vackert var det.

Att det var vackert brydde sej inte Tosca om. Hon hade fullt upp att kolla in något som luktade fantastiskt gott här vi bäckmynningen.

Svart om fötterna blev hon där i bäcken också. Men det luktade såååå gott! påstod fröken Päls, som for runt och luktade och luktade och nosade och frustade.

OM man orkar titta på en hund som bara nosar omkring så rekommenderas denna lilla film. Annars kan man lätt hoppa över den, för den är inte jättespännande. Fast har man ljudet på kan man nästan inte låta bli att skratta, åtminstone lite, för hon låter för kul när hon kör ner näsan där i mossan och verkligen undersöker det som nu ligger där nere. Vad det är har jag ingen aning om?!

I Mellansjö växer det mesta. Som igår, när jag hittade den där midsommarstång-odlingen. Idag fann jag Donald Trumps peruk-odling!! Inte visste jag att de står på tillväxt här i norra Hälsingland?!

 De svarta fötterna fick bada av sej lite...

... innan vi styrde kosan hemåt igen.

Kommentarer

 1. Vilket lugn bilderna förmedlar. Vackert!

  Tosca-lerfot luktar sig genom terrängen och Trumpetens peruk kan ligga där i regnet... Passar nog bäst där.

  För övrigt så har vi både mygg och fladdermöss här. Hemska tanke hur mycket mygg vi skulle haft utan dom där små flygarna. Skottkärror - hemska tanke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet ju inte om det är sant, men jag har hört eller läst att de äter så många myggor på en sommar!

   Vackert har det varit, men nu är vi hemma igen.

   Radera
 2. DET var då sannerligen en vacker bild på Tosca vid vattenpumpen. Inte för att fantastiska vattenbilderna skäms för sig heller, särskilt spegligen med nämnda dam. I övrigt är hon Hund I Arbete - spännande med sorkdoft eller vad det kan ha varit och då ska det synas!

  Haha, Trumpetens peruk! :D Kommer nog att tänka så när jag ser likadana tuvor, tidigare var det på John Bauers prinsessa "Tuvstarr"!

  Stenen där Tosca

  SvaraRadera
 3. Sten(arna) där Tosca tröskar DOFTEN med all frenesi, jo de liknar Cecilias Herman, sköldpaddan, även om han vitnat av köld... :D Endast Sverige svensk sommar har!

  Apropå granved: fungerar nog bättre med kamin och värmepump men brinner ju upp tusan så fort. I min lilla köksspis är den inte så mycket att ha, där är tall bättre men allrahelst björk förstås. Golven är också gran och det syns efter Emblas vasalopp på sin tid och Kalles streching!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vet du Hillevi - och Cornelia förstås - Herman är tillbaka, Hurra! Trots att Flisa svor och skällde ut henne. Och ja, tack för infon, H är en flicka.

   Radera
  2. Har inte hört talas om Herman förut. Var bor hon??

   Och Hillevi, vi har ju inte kamin utan vi eldar i vedpanna i källaren, som värmer hela elementsystemet i huset. Där kan man slänga in precis vilken sorts ved som helst, gamla brädor funkar också *S* Klart att björk är det absolut bästa, men får man gran och tall gratis så tackar man inte nej.

   Radera
 4. Herman är en viltlevande Hermannsköldpadda (fast Hillevi säger att den heter något helt annat på riktigt) som bor här hos oss i trädgården. Helt frivilligt alltså. Hon har accepterat Tinka och oss - men Flisas svordomar blev för mycket för henne... Vi såg henne inte under våren och trodde att hon flytt - men häromdagen kom hon framkrypande från lavendelbuskarna! Hon kommer och går som hon vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha! Vad spännande med en alldeles egen sköldpadda, som är "vild"!!! Lite som att ha igelkottar i trädgården, fast häftigare.

   Radera

Skicka en kommentar