Mellansjö

Strålande väder, underbart! På förmiddagen skulle hussen till tandläkaren igen, så Tosca och jag passade på att promenera längs Ljungan.

Som synes välplogad väg (skönt att slippa snö i skorna!!) och dessutom lite öppet vatten. Alldeles perfekt. Vi mötte två barn och deras mamma, på CYKEL! Och min cykeltarm gjorde sej genast påmind. Jag har "jobbat ner" den där cykellängtan ett tag nu och verkligen talat om för mej själv att det är ett tag kvar innan det är lämpligt att ta fram cykeln... men det såg riktigt trevligt ut när de kom trampande idag.

När hussen var klar hos tandis åkte vi mot Mellansjö. På vägen dit gjorde vi ett stopp i Ljungaverk, där jag hämtade en påse hundmat som jag vunnit i en tävling på Facebook. Alltså, den här påsen på 2,3 kg torrfoder betingar ett pris på 299 kronor(!!!). Är inte det löjligt dyrt???

Nåja, jag fick den ju gratis, så jag ska väl inte gnälla, men jag kan inte låta bli att reflektera ändå. Vem i hela världen köper sån mat till sin vovve?? 130 kr/kg... det är mycket pengar.

Fram emot eftermiddagen kom vi fram till ett soligt och vackert Mellansjö. Vi har inte varit här på flera veckor och det har snöat i omgångar, som det ser ut.

En riktigt tjock och eländig plogvall vid vägen hade byggts på ett par gånger och fryst ihop ordentligt mellan varven. Kan ju säga att det var lite mindre kul att försöka skotta bort den. Jag fick slita ont.

Tosca for runt som hon ville under tiden och det ville hon. Här spanar hon från en snövall på andra sidan vägen. Ingen fara. Inget folk och därmed heller ingen trafik i byn. Hon busade med en kotte och såg ut att ha allmänt trevligt medan jag skyfflade snö i mängder.

När jag var klar gick vi på promenad. Då betedde hon sej som om hon inte varit ute på sjutusen evigheter. Hon hoppade och for, skuttade och skällde och var helt överlycklig för att vi äntligen skulle "gå UT"! Knasboll!

Klockan var närmare halv sex och ändå var det inte slut på ljus. Härligt!

 Här kommer Tosca!

 Vi övar lite på "front". Duktig tjej.

 Och här bara ställde hon sej, helt själv. Hon är verkligen såhär vacker, på riktigt!

Kommentarer

 1. Vilket väder på båda hemma! Här regnade det och nu fryser det på det... Fast i morgon ska det visst bli sol i alla fall.

  Ja, nu var det ett tag sen ni var i Mellansjö och så bra att värmepumpen fungerade. Snövallen ar mindre rolig, det förstår jag.

  Vackra Vinter-Tosca!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var värda lite solsken! Men det var du också. Så då var det orättvist ändå, då.
   Japp, värmepumpen funkar utmärkt. Bara en enda gång som säkringen har gått medan vi varit borta härifrån.
   Snövallen känns i min högra armbåge och kommer att göra det ett tag. Men nu är den borta och det vore skönt om det inte blev några fler vallar före sommaren!

   Radera
 2. Och vunnit har du gjort igen! Hutlöst pris, ja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sanslöst pris. Tosca äter mat som kostar 20 pengar per kilo... men det är ju färskfoder, förstås.

   Radera
 3. Men "herreminje" - vad med snö! Tänk inte tanken på att ta ut cykeln, du har väl inte dubbdäck?! Men, som vanligt, bilderna är andlöst vackra.

  Grattis till torrfodervinsten - tydligen värd sin vikt i guld. Även här äter "vi" färskfoder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, cykeln får vänta, även om jag längtar efter att få trampa iväg tillsammans med Tosca.

   Era hundar äter väl gåsleverpaté och kalvfilé?! Eller???

   Radera
  2. Nja, det borde väl snarare va' franska briardens meny... Här blir det mera sauerkraut & bratwurst...

   Skämt åsido så tycker husse att hans lilla Tinka behöööver lite paté som extra krydda i sin hundmat. Dessutom behööööver lilla T äta lika ofta som valpen och hade inte matte hållit i piskan hade lilla T rullat fram!

   Radera
  3. Den franska briarden får nöja sej med malt slaktavfall och annat gojs... men hon gillar det! *S*

   Ler åt din beskrivning av hussens inställning till hundarnas kosthåll.

   Radera

Skicka en kommentar