Ny vecka


Idag har jag inte varit flitig med kameran, men i övrigt tycker jag nog att jag har varit just det. Flitig. Vi började dagen med en prommis i Kvissle, delvis längs Ljungan.

Sen åkte vi hem och ställde hunden i duschen eftersom det kommit bajs i pälsen. Och då var det ju lika bra att ta hela djuret på en gång. Schamponera, borsta och föna. Blev såklart vacker som en dag! Snäll är hon att hålla på med. Finner sej i allt jag gör. Jag kan till och med blåsa skägget och kinderna med fönen, hon bara står där och är duktig. Lilla Hjärtat.

Så tömde vi släpvagnen, som var lastad med en massa överblivet virke. Kapade upp det i lagom ved-längder och slängde in det under tak. Sen städade vi ur nämnda släpvagn på annat skräp och skrot och åkte till återvinningen med det. Mycket bra.

Sen blev det skogsprommis i Berga i solskenet. Hur härligt som helst! Träffade ett par bärplockare, som frågade om Tosca var en afghan(?!). Alltså... förra måndagen var det nån som trodde att hon var en sån och så nu igen, då. Men nej, det var hon ju inte, fast de tyckte att hon var fantastiskt vacker iallafall och trodde nog att det var mycket arbete med att hålla pälsen i ordning. Jag förnekade inte det, men sa inte att hon råkade vara nybadad för dagen.

Soppkok och brödbak blev det sedan och lite pappersarbete. Bråkat lite med våra skrivare och försökt skriva ut Viktiga Papper. Gick väl sisådär. Så, summa summarum. Även om det inte finns så mycket bilddokumentation från idag, så har jag fått en hel del gjort ändå.

Tog ett par mobilbilder till idag... här är brödet. Ett eget hopkok av diverse... istället för vanligt matfett eller olja använde jag en skvätt kryddad olja som det varit fetaost i. Tänkte att det skulle ge lite smak. Det gjorde det eventuellt, men väldigt lite. Sen är det linfrön, rågflingor, grahamsmjöl och vanligt vete.

Tosca tyckte att det kunde passa med ett litet kvällsdopp. Var för övrigt helt suverän och kom som ett skott på säkert fem inkallningar, som jag gjorde sådär "bara för att". Uppmärksam, glad och kvick! Härligt!

Kommentarer

 1. Ja, där har du verkligen varit flitig! Tror jag får stanna i sängen idag och vila mig efter den redogörelsen. Nävisstja, jag har ju två hundar...

  Toscas fantastiska päls förklarar väl en del och hur väl du sköter den men ändå... två afghanassociationer på en vecka! :D

  Lekt med maten har du igen, haha. Så fiffigt att utnyttja den oljan i brödet.

  Tur att du inte är en så matte som tycker att hunden ska hålla sig nybadad och kammad x antal dagar efter omskötseln - Tosca är en lycklig hundflicka, hon. Och superduktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hon är en Hund och hundar får leka och busa och bada och springa i lerpölar om de vill. Så är det och så ska det vara. Jag får väl skylla mej själv om jag nu återigen skaffade mej en pälshund.

   Och vill jag, så kan jag ju faktiskt klippa ner henne. Det är "reservutgången" ifall jag skulle tycka att det blir besvärligt med all päls, men än så länge är det bara roligt att hon är så vacker! *S* Och, en starkt bidragande orsak, hon verkar tycka att det är ok att jag håller på att borsta och kamma och så också (även om hon gör fula grimaser åt mej när jag sysslar med fötterna hennes *ler*). Skulle hon tycka lika illa om det som Ida gjorde, ja då skulle hon slippa!

   Ut med dina två sköna kompisar, du!

   Radera
 2. Låter som en aktiv semesterdag! Och Tosca är så himla söt när hon är nybadad, med en uppsyn som en städad skolflicka - men alltså, afghan??? Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är ju inte alls så stor som en afghan och har inte heller den typen av ansikte. Det är väl pälsen som folk ser, men jag håller med dej... ha ha! *S*

   Annars är hon tjusig när hon är nybadad och kammad, det är hon.

   Radera

Skicka en kommentar