Mellansjö-mys

Mellansjö. Jag njuter mina semesterdagar. Idag känner jag mej verkligen ledig. På förmiddagen var vi på klubben och noseworkade med andra "projektekipage". Vi fick prova att göra "tomsök", alltså leta i ett rum där ingen doft alls fanns. Så fick vi gå ut och komma in igen, och då fanns det en doft att hitta. Tosca var riktigt, riktigt duktig! Sen gjorde vi några utomhussök och där var resultaten blandade. Det är svårt med vindar och miljö och allt annat som stör...

Efter lunch packade vi ihop och åkte alltså till Mellansjö. Pratade lite med grannen över staketet. Tosca ville väldigt gärna "prata", hon också, till att börja med. Men sen spankulerade hon omkring litegrann. När hon kom för långt bort ropade jag på henne och hon kom tillbaka, snabbt och glatt! Ibland tror jag att hon börjar växa på sej och bli en Duktig Hund. Hurra!

 Prommis ut på udden. Tosca ägnar sej åt avverkning.

 Och springer. Såklart.

Det går inte att undvika att se att hösten är här. Tonen på björkarna är mer åt gult än grönt nu och även andra höstfärger börjar dyka upp här och där. Det är alltid för tidigt med höst. Alltid. Även om det är vackert och skönt och härligt på alla sätt och vis, så vill jag ha lite mer sommar först. Och väldigt mycket mindre vinter sen.

Svampar dyker upp överallt. Den här lyckades Tosca sparka omkull medan jag stod och "siktade" med kameran. Hon vill gärna vara nära emellanåt...

 Plaskar lite....

 ... vadar-badar lite...

 ... och solen glittrar som bara den kan.

 Hittar ett älgben och är såååå nöjd med det.

 Sedan hittar hon en bit av ett plaströr. Otroligt roligt, tydligen! *S*

Jättelattjolajban!

På kvällen gick vi till Hedsjön och tränade lite att kliva omkring på saker och ting. En trampbåt har hon aldrig varit uppe på tidigare (men under den var hon i somras, då när hon var så olycklig för alla bromsar och flygfän att hon bara ville gräva ner sej hela tiden).

Lite bad med badleksaken. Den där som ser ut som en... ja, ni vet.

Ibland undrar jag om hon är lite galen på riktigt. Som hon härjade omkring! Nöp mej i armarna och händerna, så jag kommer att vara både blå och gul imorgon, det är jag rätt övertygad om. Klicka gärna på bilden så får ni se den i lite större format och kan själva konstatera om hon ser klok ut eller ej... *S*

Mera bad.

En helt underbar kväll som gjorde gott i själen.

Och så här såg hon ut vid samma sjö, på samma strand... för exakt ett år sedan. Lika galen redan då!

Kommentarer

 1. En härlig dag hade ni! Avverat skog i dubbel bemärkese, fyndat älgben - vilken söt Tosca där - och andra skojsiga saker, sol och plaskiga bad.

  Tomsök, ni avancerar, minsann .

  Härliga bilder igen på en lycklig hund som kommit över den där "surrskräcken" och dessutom var duktig på tomten. Hurra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är så oändligt tacksam att hon kom över den där skräcken, för det var verkligen panik. Helt okontaktbar och hur i hela friden skulle det ha blivit om det satt i för tid och evighet? Vet inte.

   Duktig var hon igår, jätteduktig! Och söt är hon ju jämt *S*

   Radera
 2. Vilket paradis - ert Mellansjö! Förstår att ni trivs där och njuter semesterdagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njuter gör vi verkligen. Jobbar lite också, men bara lite lagom.

   Radera

Skicka en kommentar