Onsdag, eller??

Dagen börjar med hundrunda och dito frukost. Tosca vill inte ha...

... men ångrade sej. Hurra!

Den här gråa och ruggiga höstaugustidagen fortsatte sedan med ett möte på jobbet. Alla mina kollegor hade glömt bort att det var APT idag, så det var till att börja med bara jag å chefen och en inbjuden(!). Sen lyckades man ringa in en av kollegerna, så h*n kom lite senare. Som det kan bli?! *S*

Efter mötet handlade vi lite mat i affären som ligger just vid brofästet. Här kan man konstatera att Sundsvallsbron, som inte ens är två år gammal, är under ständig renovering redan nu. I den där "fågelholken" på kanten jobbar man med något som kräver regnskydd. Och så flyttar man holken allt eftersom. Bron kostade en väldig massa pengar att bygga och nu kostar den pengar hela tiden, att underhålla... Ibland undrar jag hur man tänker när man bestämmer hur skattepengar ska användas?

Jag kan ju förstå varför man bestämt att det ska kosta 9 kr för varje personbil att köra över bron, när den nu kräver underhåll precis heeeela tiden. Men å andra sidan, det kostar slantar att skicka ut alla dessa räkningar också. Och jag känner en och annan person (inkluderat mej själv) som totalt bojkottar bron av just den anledningen. Av princip tycker jag inte att det ska kosta extra att köra på en skattefinansierad väg, eller bro. Så det så. Då åker jag hellre runt och vips! är hela miljövinsten borta. Bra, eller? Nä.

Min lilla vattentåliga kamera fick följa med ut idag, då det såg ut att vilja bli regn när som helst. Det är dock jättebra om man kollar att batteriet är laddat innan man släpper ner den i fickan... så dagens följande bilder är tagna med mobilen. Att jag aldrig lär mej?!?!

Nere på Klampen är det helt folktomt och vi klättrar på alla bord vi hittar. En del av noseworkträningen. Fast utomhus är det mycket mer okej att kliva på möbler än inne, tycker Tosca och klättrade glatt omkring.

Sen tyckte hon återigen att bad med sko är en utmärkt idé... men idag kändes det inte så farligt. Såret är snart läkt. Hoppas jag.

Det blåste en hel del ute på klipporna och det var inga varma vindar, precis. Men friskt och skönt var det.

Tosca har fått nya kläder. Plötsligt fick jag för mej att hon skulle ha brunt istället för svart. Matcha pälsfärgen, liksom... men när grejorna landade i brevlådan var de kanske lite mer rödbruna än vad jag hade tänkt. Nåja. Det får duga!

Att få henne att sitta fint och hålla i sitt eget koppel visade sej dock vara ett svårare projekt än man kunde ana. Att hon dessutom helst skulle titta åt mitt håll, utan att spotta ut och utan att lägga sej, eller klia sej, eller... ja... det blev helt enkelt inte bättre än så här! *S*

Och så gick jag länge och trodde att det var torsdag idag och därmed också rallylydnadsträning ikväll... men så var det ju bara onsdag och jag fick en "ledig" kväll. Vad ska jag göra av den, månntro? Pyssla med pälsen, kanske?

Slutar med en fin bild på Vickan och Vida, som är på Gotland på semester. De ser inte ut att ha så värst vidare jättemysigt väder, de heller. Men det är säkerligen härligt ändå!

Kommentarer

 1. Så bra att hon tog sitt förnuft till fånga och bestämde sig för frukost, den goda Toscan. Hon är avspänd i utemöblera, syns verkligen. Och färgmatchat kopppel, det blev fint och bra, tycker jag. Hon har ju rött i sig hon också.

  Så bron ligger i Norge?! Tydligen har de inspirerats därifrån.....

  Gotland, liksom östra Uppland behöver varje droppe regn men synd att det ska träffa familjen Ö ändå. Härligt för Vida ser det ut i allafall.

  Din telefon tar utmärkta bilder, den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det gamla kopplet är mycket skönare att hålla i, mjukt och bra. Det här är nytt och stelt och har kantiga kanter... *S* Jag är inte så mycket för att handla nytt, jag. Men nu ville jag det ändå, av nån konstig anledning. Färgmatcha? Trams! Egentligen.

   Jag tror att det har det bra där på Gotland, trots regn och rusk. Man får anpassa aktiviteterna, bara. Det blir väl inte så mycket strandliv som de hade tänkt sej.

   Radera

Skicka en kommentar