Bästa julkortet och lite annat

Den här är årets bästa julkort alla kategorier. Det är Alfred som poserar i en tröja med ett väldigt viktigt budskap. Även om vi har vetat om det ett tag så blev jag ändå så glad åt bilden att jag grät en liten skvätt *ler* Sån är jag.

Medan vi är ute på morgonprommis på brukshundklubben jäser degen till dagens bröd. Det är helt vanliga matbröd med skållat grahamsmjöl och lite russin. Men det är ju luciadagen imorgon, så jag bakade ut dem lite annorlunda. Blev ju fint, vetja.


Promenaden blev inte så lång och inte alls som jag hade tänkt. Tosca hittade purfärskt kött, STORA stycken och ville inte låta sej fångas... det slutade med att hon drog järnet tillbaka till klubbstugan med sitt byte och först där fick jag tag i henne. Jag var lagom road. Köttstycket hängde illrött ur munnen på henne och blodet skvätte omkring. Jag överdriver inte. När vi kom hem blev det skäggtvätt och det är det bilden visar - nytvättat skägg. Hon kniper med ögat men det är nog mer för blixten än för att det är irriterat. Men det är det. Lite gulgeggigt på morgonkvisten, men ingen klåda och inte verkar hon ha ont heller. Åker ändå ner på apoteket och köper en liten tub Noviform.


Men som sagt var, hon verkar inte lida av sitt lite geggiga öga. Vi kör ett litet lydnadspass på gräsplanen på Vallen. Tänka sej, att det är grönt på gräset den 12 december! Underbart! Och ganska så duktig är hon också, vi avslutar med lite vant-kamp och har kul.

På eftermiddagen kommer Alfred tillsammans med sin pappa och hälsar på litegrann. Plötsligt är det så mystiskt tyst ute i köket. Jag ropar från vardagsrummet och frågar vad han (Alfred) gör?
- Ingenting! kommer svaret blixtsnabbt.
- Nähä, svarar jag. Vad betyder det?
 - Det betyder att man inte gör n å g o n t i n g! svarar Alfred lika snabbt igen.


Jag reser mej för att gå ut och kolla detta Ingenting. Då säger han, innan jag hunnit dit:
- Eller... okej... jag HAR gjort någonting! 

*fniss* Ja, det hade han verkligen. Ett helt härligt knyt-äventyr med mitt förkläde som material. Kul, kul!

Och vilken fantasi han har, gossen. Här är en genomskinlig och osynlig zombie, som saknar huvud och armar, men som ändå finns där bakom förklädet. Sen, när kakan är klar, då ska vi stoppa in zombien i ugnen så att den brinner upp! Japp.

Saffranskaka med fyllning av mandelmassa, kardemumma och smör. God! Nån som är sugen att smaka? Välkommen då, för det finns en hel del kvar.

Alfred meddelar att han inte gillar lussebullar, men den här kakan var väldigt god. Saffran? Vad är det? Jaha, världens dyraste krydda och det som göra bullen gul. Och det är GOTT också, sa Alfred.

Sen tar han sej en banan och vill gå ut med bananskalet till komposthögen. Så han lånar min pannlampa och ger sej ut i mörkret.

 Tog med sej hela "kompostlådan" när han ändå skulle ut, så nu är den tömd. Så bra.

Sen åker grabbarna Öhlén mot mammas jobb, där de ska äta middag tillsammans, innan hon jobbar vidare ända till kl 20 ikväll. Puh. Själva åker vi raka vägen ut i skogen igen och tar en hundpromenad, som avlöper helt utan några älgben, köttbitar och sånt. Så skönt att bara få gå, för en gångs skull, och slippa alla Tosca-diskussioner kring sånt där dött...

Kommentarer

 1. Mm, her var det mange bilder av gode ting.

  Uff, håper ikke hun får diare eller oppkast.
  Ikke moro med slikt.

  Næhe, jeg trudde nesten det var nissen som hadde gjort rampestreker på kjøkkenet deres. Men ser jo på bildene at det er Alfred. Her har han hatt det moro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt skojigt att knyta, när man kan knyta! Jag tänker på Alfons Åberg.. vad heter han i Norge? Albert? Han knyter ju också i en hel bok! *S*

   Men såg du tröjan på bilden längst upp???! Tjohooo!

   Radera
 2. Albert Åberg heter han i Norge.
  Jeg bare digger disse bøkene, leser dem nesten daglig.
  Har to favoritt bøker.
  Albert og udyret og Albert får ikke sove!
  ¨
  Nei, nå så jeg det.
  Så moro, gratulerer dere skal bli besteforeldre igjen! Grattis.
  Så spennende, er det lenge til? Har han noen søsken fra før?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ganska länge tills det händer, men så moro ändå! Och nej, han är hittills enda barnet i familjen, så det är väldigt spännande!

   Radera
 3. Tänka sig! Storebror Alfred! Det blir spännande. Jösses, vad den ungen kommer att bli upplärd av sin
  bror! :D

  Hela köttstycken i skogen?!? Hur kommer det sig? Förstår att Tosca var nöjd och du... lite mindre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag letade inte reda på köttets ursprung med biten jag så småningom lyckades få Tosca att släppa hade räckt till en rejäl gryta till både Sture och mej. Och helt benfritt?!?! Rådjursfilé eller vad? Jag har ingen aning. Tosca var helt blockerad och kunde inte tänka sej att dela med sej av ett gram av sina delikatesser. Så du har helt rätt, jag var relativt missnöjd.

   Storebror Alfred kommer att göra som Baloo med Mowgli, lära syskonet allt han kan. Skillnaden är bara att han kanske möjligen kan en hel del mer än Baloo *ler*
   Idag (och igår hade han frågat sin pappa samma sak) funderade han kring varför vissa saker är hårda och andra mjuka? Intressant frågeställning, eller hur?

   Radera

Skicka en kommentar