Alfred i massor

Idag har vi sån tur att vi får låna med oss goa Alfred till Mellansjö. På vägen dit passerar vi Stöde och där är det ett "måste" (tycker de stora kusinerna iallafall) att stanna och köpa mjukglass. Men mjukglasskiosken är stängd, så det får bli en alldeles vanlig glass i grannbutiken istället. Utanför finns en trevlig bänk att sitta på. Där kan man dingla med benen och ha foppatofflorna på fel fot *ler*

Alfred har själv valt glass. En klassisk 88:an skulle det vara!

Och nu är den slut. Vi får gå tillbaka in och låna toan i butiken, så att vi kan tvätta av värsta glasskladdet på fingrar och ansikte.

Vid Lomtjärn är det dags för rast igen. Ida får komma ut och springa omkring en stund och Alfred testar gungorna.

Strax efter Ånge passerar vi detta hjorthägn.

Vackra djur!

 Väl framme i Mellansjö vankas det lunch på altanen. Det går ner en hel del korv och makaroner.

Alfred har ett väldigt sjå med att dra runt på den här lastbilen. Men så väljer han inte heller de enklaste vägarna att gå... *S*

Himlen klarnar upp och vi får faktiskt se den utlovade solen och raskt beger vi oss iväg till stranden. Alfred fixar och donar och grejar. Gräver, kastar pinnar, sand och kottar, bakar sandkakor och badar benen.

Ida är bara cool, men har nog koll, det är jag säker på. Hon låter inga småkillar drunkna.

Ganska så länge är pojken sysselsatt med allehanda små aktiviteter, som han hittar på själv. Hälla vatten från en hink till en annan är ju också en kul grej!

 När man jobbat hårt och länge smakar det fint med rabarbersaft och kanelbulle.

Senare, efter middagen bestående av kyckling och potatis, som Alfred låter sig väl smaka av, ser grabben ut såhär. Börjar få svårt att hålla ögonen öppna och då är det rätt gott med napp och en gosekanin.

En vällingflaska senare ser det ut såhär uppe i "barnförrådet" i Mellansjö.

Kommentarer

 1. Vad mysigt ni har det som vanligt:)han är bra gullig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är ju det! En rolig prick som pratar på och är nöjd med det mesta!

   Hoppas att ni också är nöjda med det mesta, där ni är!

   Radera
 2. Vad mysigt ni har det som vanligt:)han är bra gullig!

  SvaraRadera
 3. Älskling, bra tomt här hemma! Ni ser ut att ha det underbart. Ska bli spännande att se vad ni hittar på imorgon :) kram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag, att det blev en väldigt ensam natt. Här sover Alfred fortfarande och regnet har vräkt ner i massor hela natten. Vi som skulle klippa gräs... Får se vad det kan bli av den här dagen, allt är så blött, men stövlar har han ju med sig (inte jag! *S*) så vi kan säkert vara ute och busa ändå.

   Ses ikväll, kanske!

   Radera
 4. Vilka barnbilder! Det blir fina sådana där… vad heter de nu igen… lo, nä, LO:er av dem! Den sista bilden är som en dröm, som urt en sagobok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog bli en och annan sån, ja *ler* LO är en förkortning av layout, ifall du undrar, och det begrepp som används för albumsidor, även av oss som pratar svenska.

   Denna "amerikaniserade" värld...

   Han är ett tacksamt motiv, den goa lille Alfred!

   Radera
 5. Vilken charmig liten kille! Förstår att han trollbinder alla!

  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är väldigt lätt att tycka om!

   Radera

Skicka en kommentar