Jobbat ett dygn, men nu är jag hemma igen. Sture har åkt till Mellansjö med en son och ett barnbarn. De ska vara med på Hedsjöpimpeln. Emil får en fisk men ingen annan.


När jag kommer hem efter jobbet väntar Ida på mej och efter dammsugning och avsmulning av bord, undanplock i kök och lite annat stök jag tar henne med mej på en härlig prommis ner till Klampen. Tyvärr är det tydligen fler som tycker att det är en lämplig aktivitet just idag. FEM bilar på parkeringen?!?! Va???

Men vi träffar bara på en människa just här och sen går vi runt nästan hela ön innan vi hör några barn på avstånd. Så det gör inte så mycket att det är några till här, det finns plats för alla.

Alen blommar.
En båt har blåst hit någonstans ifrån. I den ligger det två fina åror, men utanpå är den allt annat än vacker. Kan man klottra på en båt?? Ja, tydligen.

Ida funderar på om hon ska ta sej ett fotbad.

Men NÄ, hon ångrar sej! *S*

Vi kliver omkring på klipporna ett tag. Det blåser ganska friskt, men det är skönt att vara ute och se hur blå himlen är, hur solen skiner och hur våren faktiskt är på väg hit till oss.

Ida hittar en liten isfläck och lägger sej i en härlig pose och gnager, gnager, gnaaaager i sej en massa is. Gott!

Utsikt mot Essvik. Där borta på andra sidan bor vi (fast inte precis just där, utan lite längre åt höger). Nu är vi på hemväg.

Kommentarer

 1. Jag tror inte att du visat Klampen så förut - mycket större än jag trodde - vilka härliga bilder på öppet och blått vatten. Här ligger isen fortfarande, även om den är kolsvart på sina ställen. Tänk att ha gångavstånd till ett sånt paradis som Klampen verkar att vara...

  Den allra sista snön ska man vara rädd om, Ida, inte smaska i sig sådär! ;) Hon ligger verkligen i en avdyrkande posé.

  SvaraRadera
 2. Fast så särskilt stort är det ändå inte. Går jag hemifrån, runt hela ön och tillbaka hem så tar det en timme.

  Men man kan ju låta bli att gå så raskt... *S* Man kan fota lite, spankulera lite, sitta ner på en sten och filosofera... då tar det längre tid och man kan njuta mera av tillvaron. Det är bra.

  Här kan du läsa lite om Klampen, om du vill:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Klampenborg_(%C3%B6)

  och här är det en fotograf som varit ute och kikat lite på fåglar och sånt som du gillar:
  http://www.rodefoto.se/content/view/151/19/

  Fint ställe är det, särskilt de dagar när jag är där själv med Ida!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar