Rallytävling

Detta är den bana vi debuterade på i Mästarklass. Inte alltför klurigt, även om det kan se så ut för den oinvigde. Avslutades med ett skick till en kon...

 Maud fotade med sin mobil på låååångt avstånd, men där borta är vi iallafall!

 Jajamensan. Visst brast det i kontakt emellanåt och nog har vi en hel del att jobba på, men för all del... inte kändes det så alldeles hemskt. Även om jag var riktigt pirrig före start. Det är ett stort steg att ge sej ut i mästarklass, där alla "proffsen" håller till, de som jagar SM-poäng och sånt... huu. Vad har vi där att göra???Men jodå! Det hade vi. Av 100 möjliga poäng måste man ha 90 kvar för att erhålla certifikat. På den ena banan fick vi otroliga 89!!! Visst kanske det känns en aningens aning surt att missa ett cert med EN ynka poäng. Men näää... det är vår debut och jag kan inte vara annat än superdupernöjd med vår insats!!!

En annan som har anledning att vara nöjd är min träningskompis Maud, som tillsammans med sitt "marsvin" Nyx vann BÅDA klasserna i avancerad och därmed också är uppflyttade till mästarklass. Jättebra gjort!


Och här, på delad andraplats, står två av mina andra klubbkamrater och glänser. Lena till vänster fick championat med sin Trinnie idag och Ann till höger är Toscas nose work-instruktör. Hon tävlade med sin Ada.

Alla hundar fick en liten tuggpinne för varje klass de var med i. Tosca åt upp sina två omedelbums. Det är det hon sysslar med här på bilden.

I övrigt lottade man ut en massa priser och vi hade såklart turen att vinna en fin leksak *ler*

Igårkväll och inatt regnade det våldsamt. Hela dagen idag har det varit uppehåll och strålande sol (varmt och jobbigt för hundarna). Nu ikväll kom regnet tillbaka tillsammans med rejäla åskknallar och blixtar. Vår planerade korvgrillning fick bli stekt korv i stekpanna istället. Funkar bra det med, tillsammans med god, hemgjord potatissallad. Nu är det uppehåll igen och vi ska kila ut för lite kvällsrastning innan vi kryper till kojs och laddar inför morgondagens fortsatta tävlande.

Kommentarer

 1. Tosca levererar - precis som vanligt. Grattis till fina resultat - och vi håller förstås tummarna även idag :-) Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Som vanligt uteblev kommentaren från mobilen... men Tosca är verkligen värd att hurras för.
  Så fint att alla fick nåt gott att tugga på och att matte med vanlig tur vann en fin extrasak.

  Regn fick ni. Här uteblev det och det torkar så obegripligt fort och blommorna är över nästan innan de slagit ut. Morgonturen blev en varm historia där t o m Kalle kroknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galet mycket regn har det varit på nätterna. Och lika galet varmt om dagarna. En rätt dålig kombination för hundtävling... fuktig värme och sunkiga gräsmattor att gå på... men vad brydde sej Kakan om det!? Inget.

   Tuggben har hon ju slutat att gilla, men de här pinnarna tuggade hon i sej på nolltid, så de var tydligen mycket goda!

   Radera

Skicka en kommentar