Härlig måndag

Hussen skulle till vårdcentralen och kolla lite värden. Tosca och jag rantade runt på Kvissle en stund. Här bakom badhuset (vid pilen) spelade några tonårskillar fotboll och vrålade som bara tonårskillar kan... perfekt störning, tänkte jag och klev in på den andra delen av planen och körde lite linförighet och några rallymoment. Det gick riktigt bra, fast Damen hade glömt hur man gör "front".

Hussen hade glömt sin telefon hemma, så han kunde inte ringa och berätta när han var klar, så Tosca och jag satte oss utanför vårdcentralen och väntade på honom. Och spred en väldig massa glädje denna måndagförmiddag. Precis ALLA sprack upp i stora leenden när de såg Tosca, några pratade lite och någon ville klappa också. En farbror med rullator tyckte att vi hade gjort hans dag, sa han innan han gick in för att få lite sjukgymnastik.

Jag förstår verkligen att hundar i vården kan göra underverk, när vi, bara genom att sitta där, kan få sån respons. Vi "gjorde" ju inte ens nåt.

När vi suttit klart utanför vårdcentralen och Tosca hälsat sin kära husse med både svansviftningar och skall när han kom ut, åkte vi ner till Klampen och gick en liten runda till. Så skönt det är nu. Barmark under fötterna, som jag har längtat!

Här har jag papparazzi-fotat ett stort gäng (de har ställt ihop två bord med bänkar till ett långbord) med mobilen. Det stod hela sju bilar på parkeringen och här var alla människor. Undrar vad de hade för slags möte, månntro??

 Gräset växer, liksom pälsen på Toscas fötter.

 Och självklart hittade hon en PP - Prima Pinne.

Väl hemma räfsade vi hela framsidan fri från gamla löv. Eller njaaa, nästan hela framsidan. Längst bort vid buskarna var det fortfarande alltför blött för att kunna räfsas alls. Men det som blev gjort blev bra och riktigt snyggt.

 Lite mer vårkänslor. Vårens första tvätt fick torka ute. Så härligt!

 Toscas eftermiddagsfynd.

 Och tänk, så många sköna vattenhål det finns lite varstans just nu. Plask, plask.

Idag grillade vi kyckling. Använde fritösen, som jag vann för ett bra tag sedan, till tillbehören. Snabbt, lätt och mycket gott. Satt ute på altanen och åt middag även idag. Imorgon ska det visst inte bli ens hälften så varmt... så det gäller att passa på.

Städpatrullen på kvällsuppdrag. Tosca tar aldrig ledigt. Denna bar hon med sej ända ner på Klampen, där det finns en "offentlig" soptunna. Där gav hon den till mej i utbyte mot en godis i lön och så kastade vi den snyggt och prydligt i tunnan. Duktig tjej!

 Från Essviksvägen ner mot Klampen, när vi gick dit.

Och samma vy när vi gick hem. Vackert.

Kommentarer

 1. Vilken härlig vårkavalkad! Vackert är det där hos er oxå - bara så väldigt annorlunda.

  Men alltså, ska man jobba som skräpsamlare och göra andra viktiga saker kan "frontinlärningen" så lätt slinka ur minnet... Man måste ju fokusera på livets tunga värden. PP, mat, promenader, bus, mys och återvinning!

  SvaraRadera
 2. Ja, PANG kom den, våren och nästansommaren också. Det händer fort nu och då behövs verkligen städpersonal i naturen, så Tosca gör sin viktiga insats.

  Roligt att hon blir så populär bara genom att sitta och vänta! Det visar verkligen behovet, det som vårdhundarna nu inte räcker till för men som så många önskar. (Och som så många überdumma fortfarande stretar emot.) En GLÄDJE AV GULD, det är din Tosca.

  Front? Ha, Tosca frontar ju varenda pinne i omgivningen! 😂

  SvaraRadera

Skicka en kommentar