Året som gick... mest skryt

I januari stod det klart att Tosca blivit Årets lydnadsbriard i klass 1-2. Helt fantastiskt!

Och där tappade jag hela gnistan för lydnadstävlande. Man skulle kunna tro att det här skulle vara peppande och verkligen ge lust att träna och komma vidare, men tyvärr blev det alltså tvärtom. För vad i hela världen skulle kunna toppa det här?! *S*

Januari var också en stundtals kall månad och i Mellansjö kom det rätt mycket snö.


I februari ställde jag Tosca på en inoff. Hon vann gruppen, men det häftigaste var att jag lånade ut henne till en liten tjej för Barn med Hund.

Tosca och flickan (Molly) känner inte varandra alls, men de var helt lysande tillsammans och vann. Tosca skötte sej perfekt och Molly var så duktig. Härligt att ha en så hanterbar och snäll hund  

I februari hade vi också möjlighet att göra doftprov, men plötsligt kändes Nosework så oerhört kravfyllt och med sjutusen "måsten" och inget roligt alls. Det, som Tosca gillar så mycket och är så duktig på, lade jag ner på grund av min egen prestationsångest. Känns sorgligt men så är det.I slutet på mars åkte vi till Ö-vik för att prova en start i rallylydnadens fortsättningsklass. 20 mil enkel resa för EN start... och det gick över förväntan, minsann! 

97 poäng och en förstaplacering. Så kul!


Redan i april kom vi igång med cyklingen och jag hade en tanke på att göra ett UHP under året. Tyvärr blev det inte så.

UHP är en förkortning för UtHållighetsProv och är ett prov för brukshundar. Briarden är ju faktiskt en sådan, brukshund. Man ska cykla 2 mil på en viss tid och med två pauser inlagda, då hundarna kontrolleras noga, så att de är i gott skick och orkar med sin uppgift. Medeltempot ska vara kring 12 km/tim. Men jag tyckte inte att vi cyklade tillräckligt mycket och fort och så finns det inte så många prov inom rimligt avstånd heller... men jag har fortfarande ambitionen att vi någon gång ska göra det!I maj hade vi rallytävlingar på hemmaplan i Njurunda. Två starter. Ett kvalificerande resultat och så en disk för att hunden före Tosca bajsade på banan och hon ville absolut inte gå i närheten av det där äckliga. Jag kan förstå henne... så titeln fick vi inte denna dag.


22 juni. En minnesvärd dag. Den dag jag hämtade Tosca. Det är två år mellan bilderna *S*

I början på juli åkte vi till Hudik och debuterade i avancerad klass. Kvalificerande resultat och klassvinst. Oj!


Helgen efter Hudik hade Briardklubben sitt klubbmästerskap i rally i Njurunda. Det enda icke kvalificerande resultat Tosca har gjort i avancerad, men eftersom konkurrensen var lika med noll, så blev vi klubbmästare ändå  Att det inte gick så himla bra berodde helt och hållet på mej, som inte riktigt orkade fokusera på mitt eget tävlande, då jag var lite inblandad i arrangemanget också.

I utställningsringen gick det fint. Excellent, minsann. Tosca ingick även i Goblinwalleys vinnande uppfödargrupp.


 Och där satt RLD A! 5 augusti på hemmaplan.

Senare i augusti tävlade vi i Järvsö. Ösregn hela dagen och det stod nog en decimeter vatten på planerna... Tosca ville inget och jag fick verkligen jobba för att övertala henne, men vilka poäng det blev! WOW!

I september konstaterade vi att Tosca har ärvt en del efter sin pappa Ikaros. Det är Tosca till vänster, ätandes frukost. Och Ikaros till höger, görandes detsamma.
 I oktober tränade vi mest på att gosa i soffan.


November var sista månaden som vi hade vårt fritidshus i Mellansjö. Vi passade på att ta med Vida några dagar och njöt av det sista... 

December och julafton. Vi bodde på hotell och Prinsessan Päls uppförde sej som den kunglighet hon är 

Det fanns kaniner i parken där vi rastade också... och hade hon bara fått hade hon mer än gärna startat en ny karriär som jakthund, men det blev inget av med det! *S*

Nu stundar ett nytt år och vi ser fram emot härliga dagar, då vi ska mysa, gå i skogen, träna och kanske faktiskt tävla lite också 

Kommentarer

 1. Oj, vad mycket ni hunnit prestera! Vilket härligt liv hon har Tosca-flickan, tillsammans med sin matte.

  Hoppas att 2018 ska bli ett lika innehållsrikt år - om än kanske med färre framgångar. Huvudsaken är att ni har härliga dagar!

  Nu, drar vi söderut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser kanske ut som om vi bara tävlar och tävlar, men så är ju inte alls fallet. Gjorde en "alternativ lista" på FB också, där det är mer skogs- och pinnbilder *S* Den kommer nog här med. Orkade bara inte igår efter jobb och allt.

   Pratade faktiskt om er igårkväll... om att hyra hus/lägenhet och allt det där. Och funderade på när det var ni skulle dra iväg. Och det var alltså NU. Önskar er underbara dagar och hoppas verkligen på en och annan bild och rapport. Det är så spännande och låter så härligt!!!

   Radera
 2. Oj, vad det har hänt mycket när man ser det som en sammanställning!
  Lite skillnad på storleken på Tosca i första två bilderna... och vilken fantastiskt fin bild från hotellet med den minimala bädden.

  Så duktig hund du fick dig (även om du glömde att tala om att hon gillar att äta upp sina prisrosetter och avverka all skog inom synhåll, haha!)

  Nu ska ett bli så roligt att följa de fortsatta bravaderna och dessutom inspireras som alltid. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så mycket, mycket, mycket mer och annat som är så mycket viktigare än att hon varit fantastisk på tävling... varje morgon när jag vaknar av att hon voffar igång mej och jag kliver upp... varpå hon nöjd går och lägger sej i sin soffa. "Sådärja, nu har jag fått upp henne ur sängen", ser hon ut att tänka *S*

   Ja, varje morgon får hon mej att le åt detta och att ha någon som får en att le är väl det allra bästa man kan tänka sej! Det där andra, jodå, det är kul det också, men inte alls på samma sätt.

   God fortsättning till dej!

   Radera

Skicka en kommentar