Spårat åt skogen... på en lägda

Själva grindarna som sitter vid ingången till Klampens naturreservat är ju rejäla, men stolparna ruttnar och gångjärnen rämnar titt som tätt. Just nu ser det ut såhär.

Väldigt frostigt var det i gräset.

Tosca-Kakan övar lite på att klättra på "möbler".

Springer glatt. Och fort.

Full rulle!

De höstiga färgerna matchar vovven fint.

Mycket frostiga smultronblad. Sommar, värme och små röda bär känns väldigt avlägset just idag.

På eftermiddagen var vi ut till Öhns camping. Det är något visst med en helt övergiven camping på hösten. Lite vemodigt, fast ändå väldigt mysigt. Lugnt och fridfullt.

Kul ljusfenomen där vid Toscas bog...

Vattnet är såklart avstängt inför vintern.

Traskar över den gamla, smala träbron.

Den som ser såhär ut på lite håll. Fint, liksom.

Vi träffade på en 17-årig islänning, vars ryttare var av den ytterst sociala sorten. Ville gärna, gärna prata med fina Tosca. Tosca i sin tur var lite mer avvaktande och provade med lite av varje, som lekinviter och skall och så... visste inte riktigt hur hon skulle närma sej detta stora djur *S*

Tuna kyrka i solskenet.

Så avslutade vi med att gå spåret som legat till sej medan vi promenerade i omgivningarna. På med selen och Tosca tuffade iväg utan tvekan.

Ohooho!! En pinne! Tosca blev så glad och vi bytte pinnen mot en bit torkad fisk. Mums, mums!

Sen var hon strax igång igen. Vidare fram i spåret utan tvekan.

Men woooops?! En spårvinkel... samtidigt som det kom en människa gående låååångt borta på vägen intill. Två bilar körde förbi och en liten flock fåglar lyfte... *ha ha ha* Då räckte inte Toscas lilla spårmotivation till längre, utan hon tappade alldeles bort sej själv och spåret och allt. Jag provade att vänta ut henne, men då började hon gräva och hade verkligen helt och hållet glömt bort vad vi höll på med. Så jag selade helt enkelt av och vi gick tillbaka till bilen.

Jo. Jag borde haft ett reservspår och mera tid, så hade vi kunnat göra om där och då. Men nu hade jag varken det ena eller det andra, så vi får ta det en annan gång. Sådär kan det bli. Allt går inte som på räls (inte ens spår!) alla gånger. 

Kommentarer

 1. Ja, bron är verkligen fin, "liksom"! :D

  Tosca också och hon klarade början på spåret perfecto. Fast nu blandar jag ihop det med uppdateringen på fb....

  Såg också vart de eminenta smörgåstårtorna hamnade... wow!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Språkvalet med "liksom" var mycket medvetet och jag ler lite åt att du noterade det. Det är bra med dej. Du hänger med.

   Smörgåstårtorna kommer här också. Idag, kanske. Ska på rallykurs ikväll och kanske är jag trött när jag kommer hem. Vi får se.

   Radera

Skicka en kommentar