Sjutti-elva bilder

Idag har hela dagen ägnats åt trevliga små aktiviteter med Tosca. Om jag har dåligt samvete för att jag jobbar? Jo... lite...

Förmiddagstur till klubben, prommis i skogen. Pratade lite med ett par goa vänner som var där och fixade med MH-banan och åkte sen hem och lagade lite lunch. Därefter iväg till deltat för en riktigt härlig eftermiddagspromenad.

Första bron är ju ingen konst. Där är det till och med brädor att gå på, även om den svajar litegrann.

Träffade australiska terriern Molle, som var en gnutta skeptiskt inställd till Tosca, som dock viftade ordentligt på svansen i sin iver att visa att hon verkligen är snäll. Men kolla Molles min *S* Han tror inte riktigt på det där *ler*

Måste bara kolla att det säkert är en tjej... och jo, det var det ju *S*

Tyvärr var det så mycket folk och hundar i farten att jag inte vågade släppa Tosca lös. Hon far ju runt och vill hälsa på allt och alla.

Sen mötte vi både schäfer och engelsk setter. Och dessa två pumis (eller vad det heter i plural på svenska?) med två vidhängande damer, som tyckte att Tosca var sååå vacker. Var hon kanske med på utställningen i helgen?

Kennelklubben har stor internationell utställning här i stan nu i helgen och Toscas uppfödare, hennes föräldrar och två syskon kommer. Men nej, Tosca är inte anmäld. Man kan ju inte vara med på precis allting och jag jobbar. Så, så fick det bli den här gången.

Vi pratade lite om utställningar. Den ena pumin var så gammal att den inte var med på sådana tillställningar längre och den andra hade en tand borta och det är ett diskvalificerande fel på rasen, fick jag veta. Jag berättade om Toscas sporrar och så skakade vi lite på huvudet åt det tillsammans. Sånt där "larv" som inte har någon praktisk betydelse för hunden. Jaja, det är som det är med rasstandarder och sånt.

Vi traskade vidare mot Smacken.

Och här är det ju liiiiite läskigare att gå... huuu. Med viss tvekan gick Tosca ut här, men hon fixade det själv och behövde inte övertalas på något sätt. Men det gungar och man ser rakt igenom gallret... det ÄR lite obehagligt. Duktig hund har jag!

 En stund fick hon vara lös på stranden. Lycka!

 Ett briard-tassavtryck.

 Lågvatten. En fjäder.

 En fjäder som Tosca vill ha.

Tittar man efter, så har hon den i munnen *S*

 Pinnar är också bra att ha i munnen.

 Pinnar i olika storlekar.

 Gulligaste lilla tungspetsen i hela världen.


Rullstolsvänligt. Barnvagnsvänligt. Gåvänligt. Väldigt välordnat och fint. Grillplatser och bänkar och allt möjligt finns det. Till och med dass utefter vägen till stranden.

 Och vackra vyer.

Stannade till vid Timrå BHK på vägen hem. Vi ska tävla där om ett par veckor och tänkte tjyvträna lite på deras hinder.

Och jo minsann. Den lilla fulingen ville smita på sidan första hoppet. Jag sa "nej, nej" i lugnt och sansat tonfall och sen hade jag väldeliga problem att få tag på henne igen. Hon är så lyhörd för att göra "fel", trots att jag aldrig någonsin gör nån stor affär av sånt där.

Nåja. Sen hoppade hon glatt och fint. Gull-Fian!

Kommentarer

 1. Annika i Lindby15 oktober 2016 20:26

  Vilka fina bilder. Kan nästan känna hur det gungar på den läskiga bron :-) Duktig Tosca, som bara travar på. Den sista naturbilden, tar nästan andan ur mig!
  Hoppet kommer att bli bra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite hukar hon sej allt, där på broarna, men fixar det själv. Jätteduktig.

   Sist (på tävling) hoppade hon fint, men glömde att hon skulle komma in och sätta sej... *S* Man kan inte få allt på en och samma gång! *S*

   Radera
 2. Så fint om än överbefolkat ställe ni var på men många trevliga hundmöten. Roligt med skyltarna där dasset minsann platsar lika högt som Smacken och naturreservatet: en för alla, alla för en! :D

  Förfärligt läskig gallerbro, modig Tosca.

  Idag är sista dagen på älgveckan. Gick lindrigt här. Igår var första dagen då det var smockfullt av jägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit här en enda gång förut, när Tosca var liten. Får välja en vardag nästa gång, då är det säkert inte så mycket folk.

   Dass är viktiga saker, minsann. Såklart att det måste skyltas tydligt. Begriper väl var och en?!

   Modig är hon, den lilla Kakan.

   Radera
 3. Vilken fin långpromenad vi fick följa med på, tack! Man kan verkligen känna höststämningen.

  Tosca är rysligt modig som klarar gallerbron, bara sådär. Hoppet kommer säkert vad det lider...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kan hoppa nästintill perfekt. Men på nya ställen och nya hinder, som ändå är i stort sett likadana på alla klubbar (de är ju standardiserade enligt reglerna, för 17!), så vill hon gärna inte hoppa första gången... sen går det bra, när jag övertalat henne litegrann. Jaja, hon blir väl äldre och mer rutinerad, hon också!

   Radera

Skicka en kommentar