Ledig idag

Det skulle varit ett tvåtimmars APT på jobbet idag, men det blev inställt i sista stund (eller i allafall nästan, vi fick veta igår förmiddag). Lite synd, för jag hade saker att ta upp, men det får bli en annan gång. Men också väldigt skönt, eftersom dagen då blev helt ledig och kunde ägnas åt betydligt roligare saker... som att gå i skogen med Tosca.

 Lika glad i hatten... eller öronen... som vanligt.


Tog med den nya bollen, med fårskinnsdutten, i syfte att leka och om möjligt göra den lite intressant för att kunna använda den som belöning. Och jodå, den var ju rätt lattjolajban. Bara man inte behöver hålla i bollen, utan i skinnet... *S*

Här är hunden som inte är speciellt förtjust i att dra och slita i saker.

Råkade trycka på filmknappen och fick en liten snutt med "kamphunden". Men fasiken, filmen vill INTE ladda upp sej här. Finns på FB, om nån vill kika.

Men sedan hittade hon denna läckerbit. En konservburk som det varit tonfisk med sås i. För några månader sedan hade vi här haft en stort problem. Nämligen en hund som inte hade låtit sej "fångas" och som absolut inte velat lämna ifrån sej sitt byte. Idag gick jag lugnt fram till sötnöten (sedan jag fotat henne) och bytte burken mot en godis. Och så var det inte mer med det. Det går framåt. Inte med stora steg hela tiden, men med små. Gott så.

På lunchprommisen var Städpatrullen i farten igen. Trodde jag. Men intresset för det här skräpet var inte riktigt som vanligt. Hon plockade inte upp påsen, utan stod och nosade och nosade... jamen, alltså!!! Det var ju eukalyptus-doft!!!! Jisses, vilken liten nosework-vovve, va?! Så mycket beröm som hon fick då har hon aldrig tidigare fått för att lukta lite på ett skräp *S*

Träningskväll på brukshundklubben idag, som vanligt på tisdagar. Lena byggde en trixig rallylydnadsbana, som vi gick tre(!) gånger. Fast en gång klev jag helt sonika av efter tre-fyra skyltar, då Tosca var fullständigt ofokuserad och bara tramsade. Så gjorde vi lite annat på sidan om en stund och ett nytt försök sedan, som gick så mycket bättre.
Platssittning (1 minut) och dito -liggning (3 minuter) med Suzanne som tävlingsledare gick superbra. Maud hade med sej utmärkta störningar i form av tvåbeningar modell mindre som skuttade omkring på stenarna vid parkeringen. Samtidigt pågick även träning på rallybanan precis intill platsen... och Tosca låg lugnt och säkert. Känns fantastiskt bra.
Så hoppade vi förstås litegrann också. Inga som helst problem. Belönade och motiverade med den nya bollen med fårskinnsdutten och Fröken Briard tyckte att det var skoj!
Lite, lite blandade känslor ikväll. Rallyn, som vi ska tävla på lördag, gick väl lite sisådär medan övrigt funkade riktigt fint. Men om vi ser kvällens övningar som genrep så är det väl precis som det ska vara... lite svajigt då, så blir det bra på tävlingen?! Håller tummarna för det.

Kommentarer

 1. Grattis till den fantastiskt duktiga sötnöten! Så roligt att hon tog doften sådär helt oplanerat och verkligen markerade, inte plockade upp, sin sophanteringskarriär till trots.

  Mina hundar gillar inte de där "nakna" bollarna heller men du ser ju vad Tosca verkligen tycker om, dina handskar - och varför inte skaffa henne bitskinn, när hon nu verkligen gillar såna!

  Tänk att hon ligger fast trots pågående rallylydnadstävlilng! Jösses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, häftigt att hon var så på, fastän vi inte alls var "i jobb"!

   Bitskinn? Hittar man var nånstans?? Tips emottages tacksamt.

   Radera
  2. Åh! Det kan du köpa dyrt på många sajter alternativt skaffa ett sekunda fårskinn hos nån fårbonde och klippa i lämpliga bitar själv! :D

   Radera
 2. Duktig tuggummi-kaka! Duktig hopp-lydnad-rally-flicka oxå! Här håller vi tummarna till helgen - och inväntar ivrigt besked om resultat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket duktig tjej!
   Vi börjar kl 8 på lördag, med prisutdelning beräknad till lunchtid. Återkommer då, såklart!

   Radera

Skicka en kommentar