Lång, fantastisk dag - något uppdaterad

Fruktansvärt mörkt i morse när vi var ute på tidig prommis före avfärd mot Timrå.

Brukshundklubben har flyttat ut till nya marker vid Deltat. Här är bron över Indalsälven i det tidiga morgonljuset. Väldigt vackert. Och fortfarande väldigt tidigt.

Så småningom orkade solen upp och sken sedan fint hela dagen. Jättehärligt höstväder!

Hur ska jag nu försöka sammanfatta den här långa, omtumlande dagen?
Den började ju tidigt i morse och jag var på plats på Timrå Brukshundklubb en hel timme före utsatt tid för samling i lydnadsklass 1. Sen dröjde det ända tills klockan passerat 10 med god marginal innan ettorna fick äntra planen. (Lite dålig planering från arrangörshåll där... eftersom tvåorna skulle börja dagen, så kunde ettorna fått komma nån timme senare eller så, nu blev det onödig väntan).
Men hur som helst, Tosca låg tryggt och fint på platsliggningen som vanligt och var lite väl lycklig när domaren ville titta på hennes tänder, betyg 10 resp 9 på de inledande momenten. Så fortsatte hon med att busa bort linförigheten, där vi fick 6½... men sen höll vi ihop resten av programmet ganska bra ändå, om man får tro domarsiffrorna. Slutsumman landade på 168 poäng, ett 1:a-pris och en 3:e-placering. WOW!

Dags för eftermiddagstävlingen, så. Jag var inte helt säker på att varken Tosca eller jag skulle orka samla ihop oss en gång till samma dag, men det gick över förväntan. Finfin platsliggning trots att hunden intill inte ville lägga sej, inte var tyst och sedan inte heller låg helt stilla när han väl lagt sej. Betyg 10. Inga problem med tandvisningen här och samma betyg. Så blev det lite väntan igen, då vi startade näst sist. Men betygsraden vi skramlade ihop sedan skäms inte för sej: 9, 9, 9, 10, 8, 10 och som slutkläm en TIA på helheten också(!!!).
Det räckte till 190 poäng, ett förstapris till och därmed en ny titel, LP1. Vidare VANN vi klassen och som om inte allt detta var nog så blev vi även dagens bästa ekipage, beräknat på snittprocent av betyg. Heeeeeelt galet, vansinnigt roligt! Jag grät en skvätt där på prisutdelningen... alltså, min lilla söta rara hund, som inte är mer än precis fyllda 18 månader...!!!! Helt otroligt!
En massa priser, presentkort och hundfoder fick vi med oss hem.
Vilken dag!! Tack Timrå Brukshundklubb och tack till alla medtävlare, som kommit med glada tillrop och varma gratulationer! Grattis till alla er som också gjorde fina resultat idag!

 Vi vann bland annat dessa presentkort.

Och detta!

 Och detta. Nu vill det ju till att vi tränar vidare inför nästa års tävlingar! *S*

Och ännu mer extra bonus... efter dagens tävlingar ser Svenska Briardklubbens topplista för hundar i lydnadsklass 1 och 2 ut som ovan. Jag är ju egentligen inte alls ute efter att vinna och toppa listor och få priser och allt sånt där... vi leker och har roligt och allt det där bara trillar in ändå, på nåt vis. Väldigt roligt, ja det är det. Men inte det viktigaste, låååååångt därifrån.

Briarden, Kakan, Tosca... hon blev faktiskt lite trött idag och här ligger hon och blundar och gäspar på soffan nu ikväll. Jag själv känner mej likadan. Helt slut.

Kommentarer

 1. Vi kan bara hålla med - Vilken dag!!! :-)

  Nu får vi be matte förmedla flera grattispussar från oss i Provence... Ni båda tillsammans är ju helt oslagbara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pussar är utdelade! Men vi är lite trötta... kanske mest jag, ändå... märkte jag nu när vi var ute på kvällsrundan. Tosca hittade pinnar och kom och buffade på mej, tyckte att vi skulle ha lite dragkamp, minsann! *S*

   Radera
 2. Jag blev alldeles tårögd innan jag ens läst klart... HIMLA MASSOR GRATTIS!!!
  Helt medvetet önskade jag inte lycka till igår, för jag har lärt mig att det betyder otur och se så rätt jag hade! Tänkt och blåhållit tummarna har jag däremot gjort heeeeeeela dagen! Ni är verkligen bäst av bäst!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag grät lite där på prisutdelningen, jag också. Det blev bara föööör mycket, på nåt vis.

   Tack för hållna tummar, jag säger till nästa gång de behövs. De är helt uppenbarligen de bästa tummar som finns! Tack!

   Radera
 3. Det blir ju bara bättre och bättre... HÖGST på listan och en massa priser även om jag gissar att nålstick och kvarnvandringen snarare uppfattas som straff för somliga Långtottar... :D
  Nu får du hålla reda på fribiljetten ett helt år -grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lagt det där presentkortet i Toscas bäbispärm och hoppas att jag minns att det var just där jag lade det... hmm...

   Nålsticken vet jag inte ens om jag vill utsätta henne för. Jag menar, vad ska hon få akupunktur för???? Vattentrasken har vi nu två presentkort till och kanske kan vi prova nån gång i vinter, när det är halt och eländigt ute, det lär ju vara bra motion har jag hört.

   Makalöst i vilken fall som helst! Vilken hund!!

   Radera

Skicka en kommentar