Juniskär

Fick den här bilden från min nätvän Cecilia, som bor i Provence. Det är hennes "bilserviceställe", som skiljer sej markant från där vi var och bytte däck igår... Tack för härlig sommarkänsla, Cecilia! Jag skulle inte ha något emot att byta lite med dej.

Kanske var det bilden från Cecilia som fick mej att åka till Juniskär idag. Lite hav och sommar... och faktiskt värmde solen litegrann och termometern visade på hela +8 grader. Vindstilla och helt härligt, faktiskt.

Sitt här och se vacker ut, sa jag till Tosca, men hon var bara tvungen att nosa av repet lite först och sniffade så det hördes lång väg.

 Nytt försök, men jag tror jag gillar den första bilden mer ändå.

 Klättrar upp på en brygga.

 En brygga som är väldigt skev åt alla håll och kanter.

 Sned och vind, men fin utsikt!

 Såklart måste Tosca bada fossingarna litegrann.

 Utifall att nån skulle råka drunkna en aning, så finns det en livboj. Så bra.

 Men vattnet är inte djupt och inga drunkningstillbud inträffar så länge vi är kvar iallafall.

Träningstävling i rallylydnad på klubben ikväll. Lite splittrad vovve, då publiken stod rätt nära (väldigt bra träning, alltså!), men vi höll ihop det skapligt ändå och slutpoängen landade på 88 fina poäng. Med det hamnade vi på en fjärde plats av tolv startande.
Mest avdrag får vi för att Tosca tar fysisk kontakt med mej, dvs hoppar på eller biter mej *S* Det är såklart inte bra, men men... det löser sej med tiden.
Sen står det också att föraren är bra på att fejka rörelse i stillastående, vilket jag fick förklarat för mej av domaren Lena att det ser ut som om jag rör mej (när jag ska göra det) trots att jag egentligen står stilla. Hmmm... är det bra eller är det inte bra?! *S* Jo, såklart att det är bra.
Hon sa också rent allmänt att man ska vara försiktig med att tala om för domaren när något blir fel, alltså inte säga åt sin hund att "oj, nu blev det fel". Och då tänkte jag som så att jag är nog rätt bra på att göra tvärtom.... berömma upp och låtsas som om det som möjligen blev fel istället blev alldeles rätt. Ett leende på läpparna och "hurra, vad du är bra Tosca!" kan nog lura vem som helst litegrann. Jag hoppas det iallafall och fortsätter på den positiva linjen! 
En jättetrevlig kväll, tack för den!

Kommentarer

 1. Äh! Vad är väl Provence mot Juniskär! :D Tycker mig se ett slags konstgjort nät i överkant... solen denna SOLEN, kan bli för mycket ibland! :D Annars skulle den stackars Cecilia nästan kunna bli solbränd! :D :D
  Nä, de har det fint därnere, men vet du - det har vi me´, sådeså! Särskilt Kakan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och särskilt dina hundar har det väldigt fint!

   Jag ser också ett sånt där militärt kamouflagenät i överkanten. Eller, militärt vet jag inte om det är, men det är den enda sorten jag känner till. Såna som man kan gömma sökfiguranter under *ler* Jo, jag är lite "skadad".

   Jag tycker dock inte synd om Cecilia, om hon skulle råka bli lite solbränd, det skulle jag också vilja vara! Känner mej som en mjölad sill i år. Tycker inte jag fått nån sol alls, knappt badat nåt och ja, jag vet inte... men jag bör inte klaga och gnälla, för det är som du säger. Vi har det fint!!!

   Radera
 2. Solen - den blir faktiskt för mycket ibland! Fast inte nu, ingen parasoll (och inget militärnät) behövs längre... 26 grader i luften & 21 i Medelhavet - helt okej! Men, ni har det JÄTTEFINT i gamla Svedala! Hade klimatet varit liiiite bättre skulle vi inte tveka på att flytta hem igen. Naturen är underbar - liksom Toscakakor, ankor och turkiska Kalle... Jättefina bilder från Juniskär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Badväder, så underbart! Jag förstår faktiskt mycket väl att ni bor där ni gör, det gör jag. Sture också.
   Säkert finns det en och annan fin hund där nere också. Nån skäggig gammal dam och några till *ler*

   Radera
 3. Ja, du är en riktig soldyrkare och skulle verkligen trivas i det vackra Provence men hur det än är kavar du dig igenom året här också, särskilt när du får tanka lite i Turkens barndomstrakter - kanske det blir någon vinterresa?

  Duktig igen, är hon, den tossiga. Rallylydnad är inget för mig, blir alldeles snurrig av alla skyltar men jag ser ju att det passar Tosca som hand i handske och då är ju allt roligt!

  Jag är rätt avundsjuk på er som har så många smultronställen så nära - här blir det mer åkande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärligt talat, Juniskär ser betyyyyyydligt bättre ut på bild än i det är i verkligheten. Inget ställe där hon kan springa lös och inga långa vägar att gå heller. Bara en kort prommis och lite, lite bad blev det. Men det blev fint på bild! *S* Och alltid roligt med ANDRA ställen än de vanliga, även om de inte är perfekta.

   Vet inte hur det blir med resandet framöver. Allt måste få ta sin tid.

   Men rallylydnad är lite som banhoppning, du. Man får gå banan i åtta minuter innan man börjar och innan dess går man en sväng tillsammans med domaren också, som visar och förklarar hur han/hon har tänkt. Det är inte så märkvärdigt alls (men jodå, man kan glömma nån skylt iallafall och då blir man diskad... vet jag av egen erfarenhet *S*).

   Radera

Skicka en kommentar