Jakt pågår. Obehagliga bilder.

Jahaja... då var årets jakt igång då och skogen fylls med enorma mängder rester från dessa slakter. Jag undrar om det verkligen ska vara så, att man bara lämnar allt slaktavfall i skogen? Visst, jag inser att rävar och andra djur kalasar på detta och kanske rensar upp så småningom. Och det som blir kvar ruttnar också, så småningom.
Men innan dess är det ett litet helsike att ha en sån hund som Tosca, som snokar reda på allt och helst vill äta det, eller ta med det hem. Alltihop!
Varning för en eller annan möjligen lite obehaglig bild här! 

Eftersom jag vet vilken tid på året det är så var det koppel från början på dagens promenad. Förbi två kända platser, där det brukar kunna ligga slaktavfall. Sen fick lilla donnan Tosca springa lös en stund, vilket hon uppskattade.

Men, det dröjde inte länge innan Fröken Skarpnos hade hittat rätt på dessa smarriga revben... suck. Inte kommer hon när jag ropar, när hon har en delikatess att ta hand om först.

Jag fick gå tillbaka och hämta henne. Och då MORRADE hon åt mej. Jodu, damen... det är bara att lägga ner det där, för sånt tolereras inte!

Koppel på igen, då. Lite längre fram hade nog någon annan hundägare tröttnat på att dennes hund skulle släpa omkring på detta... och hängt upp detsamma i närmaste träd(!)

Vi gick nån kilometer (så att hon inte skulle vända och springa tillbaka till revbenen)... och så provade vi en stund igen, lös hund alltså.

Men SUCK. Det var inte många hundra meter som vi gick förrän Tosca försvann från skogsvägen igen. Cirka femton meter in på sidan låg de här resterna...:(

Nu gav jag upp det där med att Tosca skulle få vara lös i skogen idag. Det var bara fööööör mycket "mat" där.

Inte bara skelettdelar hängde i träden idag. Den här kängan satt väl sisådär 3 - 4 meter upp. Vem har placerat den där, månntro?!

Som sagt var... Koppel PÅ. Vet inte riktigt var jag kan gå med hunden framöver. Tycker att det jagas precis överallt. Suck.

Kommentarer

 1. Jo, du... oj, oj, oj. Det var inte lite slaktavfall Skarpnosen hittade! Sedan minns hon nog alla dessa ställen länge, länge...

  Här börjar de på måndag och jag har samma problem. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr har hon ett väldigt gott minne (för vissa saker åtminstone). Inget roligt med allt detta i skogen. Tycker jag, då.

   Radera
 2. Du får va' lite "civilt olydig" och gå vid havet istället! För det där, det går ju inte... Och koppel på - det kan man inte ha, inte jämt och ständigt.

  Men, men, man kan ju förstå Toscas lycka över sina fynd! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koppel På hela tiden, nej det funkar inte för Tosca och mej. Och att jag skulle kunna lära henne att låta bli de där godsakerna, det finns tyvärr inte heller med på vår världskarta... så nu har vi lite problem! Och vid havet törs jag ju inte heller släppa henne lös, OM det skulle komma nån Vän Av Ordning.

   Jaja, jag får söka mej nya ställen, helt enkelt.

   Radera

Skicka en kommentar