Äventyret fortsätter...

Äventyret på Västra Medelpads Brukshundklubb fortsatte idag. Men först en tidig morgonprommis i Mellansjö. Ingen skärpa nånstans i den här bilden, men det är ju oftast så som Tosca swischar förbi. I munnen har hon ett trästycke Modell Större.

 Fotbad.

En annan, något mindre, pinne.

Har någon någonsin sett något sötare???

Tosca står här och funderar på om hon har lust att hoppa in i bilen eller inte. Som tur var bestämde hon sej för att hon ville följa med. Tur det, för utan hund är det inget vidare att åka på rallylydnadstävling *S*

Lite pirrigt var det och ett besök på toa var nöd-vändigt. Och här har vi ett utomordentligt bra initiativ av klubben. Så här borde det se ut överallt! En hylla med reserv-grejer för tjejer. Mycket bra!

Tosca har fått så mycket uppmärksamhet i helgen. Hon har blivit så klappad och pratad med och rent av beundrad(!). Hon får uppskattning för sin genomtrevliga personlighet och temperament och för att hon är så söt, glad och charmig! Och jag... jag pöser över av mattestolthet, förstås.

Bakom henne på bilden här skymtar man rallybanan.

Banskissen.

En rolig bana utan svåra linjer, men med en hel del utmaningar och klurigheter ändå. 

Det vimlar av skyltar och det gäller att ta dem i rätt ordning och göra rätt saker vid rätt skylt... Det gick riktigt bra i början. Visserligen hoppade Tosca lite på mej och sen var det väl en gnutta okoncentrerat (så kallat BRIS = bristande kontakt) nånstans... men i stort sett ok. Fram till sista momentet, där allt blev tossigt. Tosca skällde på mej (minus fem poäng) och studsade lite på fötterna, mina, vilket fick mej att tappa räkningen i 1. 2, 3 steg bakåt. Ett steg för lite på slutet kostade hela momentet, ytterligare tio minuspoäng.

Tjoff! FEMTON minuspoäng på ett och samma moment... lite väl mycket kanske?

 Men nej! Det räckte ändå till 77 poäng och kvalificerande resultat! 70, minst, ska man ha. Hurra!

Och läs domarens kommentar *S* Det är då första gången jag sett en svordom på ett domarprotokoll *ler* Blev väldigt glad åt detta omdöme!!

Nu behöver Tosca ett sånt här resultat till, över 70 poäng alltså, så får hon titeln RLDN (Rallylydnadsdiplom Nybörjare). Det vore ju lite kul, faktiskt.

Kommentarer

 1. Jäkligt bra jobbat av er!!! ;)

  Sååå duktiga ni är och till nästa gång behöver du bara lära dig att räkna ända till tre! Om inte hela 15 poäng dragits hade det ju blivit jättehöga siffror. Men nu räckte ju ändå, härligt och roligt tyckte Tosca att det var.

  Jäkligt söt bild där hon sitter och kikar in i kameran. (Inspirerande domare!!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jäkligt inspirerande domare! Sa efteråt till mej att "en del rallyrundor ser bättre ut än vad poängen visar". Jag suger åt mej som en svamp men är supernöjd med 70+ poäng. Räcker ju så! Man behöver verkligen inte vara bäst jämt (fast det är ju Tosca ändå, helt oavsett).

   Vi HAR lite bekymmer med just det där momentet ibland. Tosca går igång och blir frustrerad när jag backar ifrån henne och hon INTE ska komma in och sätta sej "fot", vilket hon ju övat på i hela sitt liv... tills nu. Nu ska hon plötsligt sitta framför och det är uppenbarligen svårt.

   Men vi tar det som en utmaning och övar vidare!

   Radera
 2. Duktiga, duktiga ni! Förstår att din kaka charmar omgivningen, man smälter ju av att bara se henne på bild :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är såååå söt! Och glad! Och lurvig. Och har tofs i håret. Och allt möjligt annat som "folk" tycker om *ler*
   Och ja, väldigt duktig är hon också emellanåt. Finaste!

   Radera

Skicka en kommentar