Vi ska köpa ett nytt äppelträd...

Ja, Johan... vi köper dej ett nytt äppelträd istället för det här, som Tosca tyvärr har demolerat och dödat. Jag är så ledsen, för det blommade ju så fantastiskt fint i år och jag trodde nog att det skulle bli en hel del äpplen. Men nu har Tosca hittat på bus medan jag jobbade dygn och jag kan aldrig tro att det stackars trädet kan överleva detta. Förlåt.


På eftermiddagen var vi på klubben och tittade på rallylydnadstävlingar. Tyvärr missade vi Anns starter på förmiddagen. Dessa resulterade nämligen i två segrar i nybörjarklassens båda grupper. Superpoäng fick hon ihop också! GRATTIS!

Att Tosca är väldigt förtjust i sin alldeles egen (jo, för det tror hon nog att det är, hennes egen...) noseworkinstruktör syns tydligt på de här bilderna. Helt underbar kommunikation de har, de här två, eller hur?

 Nä, hon är inte till salu. Hon är min!

Ser nästan ut som om Ann står där och gör ett litet hjärta till Tosca.

Det kom en tjej, en av de tävlande, och var så förtjust i Tosca, hon också. Hennes syster hade haft en briard tidigare och nu skulle hon eventuellt skaffa en ny. Tjejen undrade var Tosca kommer ifrån och om jag kan rekommendera den uppfödaren? Jo, det tycker jag att jag kan göra. Jag är ju faktiskt väldigt nöjd med min Kaka.

Det slutade med att tjejen fick höra allt om hur fantastisk Tosca är och så fotade hon henne ur diverse vinklar och skulle visa syrran sin... *ler*

Efter en del funderande bestämde vi oss för att äta söndagmiddag på Pink Ladies. Har hört så mycket gott om deras grillbuffé och trots att vi inte har några egna goda erfarenheter därifrån så fick de en ny chans att imponera. Det gjorde de tyvärr inte.

Jag hade kanske fel förväntningar, men en grillbuffé för mej innehåller annat än korv och hamburgare och kycklingben. Det fanns en skål där det skulle ligga grillad majs, men den var tom under hela vårt besök *surar* Grönsaker och lite såser fanns, samt pommes, men som helhet... näääää! Jag är faktiskt jättebesviken och nu blir det nog inga fler besök hos de rosa damerna.

Det enda som var riktigt kul var att Alfred med familj råkade vara där. Han blev överraskad och jätteglad när vi också kom och drog genast iväg oss till mjukglassen och så fick vi en tydlig instruktion och förevisning av hur man förser sej med glass, strössel och sås.

På bilderna här ovan har han fått hjälp av pappa Olle att montera ihop några sugrör till ett enda långt. Alfred parkerade sej raskt vid vårt bord och hade en hel del trevligt att prata om. Han förgyller verkligen tillvaron, den här gossen!

Kommentarer

 1. Kanske lika bra att Tosca "åt upp" resten av äppelträdet eftersom hon tidigare slitit av en gren. Mycket större risk för röta då (som kan smyga sig på långsamt. Nästa Johan-träd får ni nog säkra ordentligt med stolpar och nät ;). Det fick blomma rikligt en gång i alla fall.

  Så fina bilder på Tosca med sin alldeles egen instruktör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa Johan-träd borde stå utanför Toscas inhägnad, men där har vi så dåligt med jord. Tomten består mest av steniga fyllnadsmassor och sånt där, så det vete sjutton hur vi ska göra. Men ja, nån sorts staket runt måste det ju bli, när hon nu är som hon är, knasfian.

   Bilderna på Ann och Tosca tycker jag väldigt mycket om!

   Radera

Skicka en kommentar