Skogen

Har ju jobbat en del sen i fredags. Den lediga tiden mellan passen har till stora delar ägnats åt att ge Tosca det hon behöver och vill ha. På eftermiddagen i måndags (jag skriver detta på onsdag) var vi i skogen en sväng före lydnadskursen på kvällen.

På många ställen i Berga pågår just nu avverkningar och jag är alltid så rädd att man ska skövla och ta bort all skog och göra fula kalhyggen. Men den här gången ser det ut som om man faktiskt bara gallrar och öppnar upp och gör fint. Heja SCA!

Tosca, som ju skalat barken av halva Johans äppelträd här hemma, hittar större stammar att skala. Jättekul, säger hon.

Hon blir faktiskt mer och mer följsam, den här lilla lurven, vilket per automatik innebär mer och mer frihet och möjlighet att ha henne lös. Heja Tosca!

Vi tränade stenhårt på att låta bli att äta massa, massa färskt hästbajs. Det gick faktiskt jättebra! (Anar att detta kan vara bra för kommande rallylydnadsövningar, finns visst nåt som heter "8:ans frestelse" där man ska gå i en åtta runt en godisskål och en leksak. Detta är en myyyycket större frestelse än vilket godis som helst).

Medan mitt fokus var ganska så riktat mot detta "mums" samt Tosca... så dök det plötsligt upp en cyklist mitt i skogen(!). Jisses, jag hann se flera bilder i huvudet på den vilda och glada briarden i full karriär efter en kille i blått på en mountainbike... men vad händer?

Inget värre än att Tosca säger Voff, voff, voff och tar sej en liten lov runt bakom cykeln och sen är hon fullständigt kontaktbar igen och vi kan fortsätta vår promenad längs stigen, medan cyklisten trampar vidare åt motsatt håll.

Jag var mer eller mindre i chock över denna händelseutveckling i positiv anda! Heja Tosca igen, du är bäst!

Det vräkte verkligen ner regn natten till i måndags, vilket gjorde att det fanns stora vattenfyllda diken och hjulspår lite varstans. Eftersom ingen sjö fanns inom räckhåll så höll Tosca tillgodo med dessa pölar. Hon sprang fram och tillbaka och fram och tillbaka och var väldigt nöjd med det! *S*

Kommentarer

  1. Kommentaren ovan hörde egentligen till det här inlägget. Jag är bara förvirrad som vanligt... men Tosca utvecklas verkligen åt rätt håll. Roligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju skönt att riktningen känns som den rätta, även om hastigheten kanske inte är så hög. Men har vi bråttom nånstans? Icke.

      Radera

Skicka en kommentar