Mellan passen


Ett arbetspass kvar den här veckan och däremellan en "ledig" dag. Om man nu kan kalla den ledig, när jag ju faktiskt jobbat några timmar på morgonen. Nåja, den känns ledig iallafall.

Det känns också som att hunden behöver engageras lite i dessa "mellandagar", för att inte bli odräglig när jag är på jobbet, så en liten "skumpartur" i skogen fick det bli.

Här kommer vi uppför backen på Tistelvägen. Eftersom bilden är arrangerad så stämmer den inte riktigt med verkligheten. Annars rör sej Tosca i nästan kopplets längd framför mej, helt utan att streta och dra och i alldeles lugnt och lagom tempo, så att jag hinner med. Otroligt hur anpassningsbar hon är!

Vi sprang varken långt eller fort och stannade till två gånger, en gång för att Tosca ville dricka och bada fötterna och en gång för att hon ville gå på toa. Annars joggade vi så sakteliga runt hela rundan, som är 2,3 km. Och varmt var det också. Det känns hur som helst bra att vara igång igen, det var längesen sist för min del.

Efteråt hittade Tosca en skön och sval plats invid huset i skuggan. Där låg hon en liten stund...

... sen var hon uppe och vrålskällde (på briarders vis) på nåt okänt innan hon parkerade sej mellan syrénbusken och forsythia-diton. Skuggigt och skönt där också.

Lunch ute på baksidan i den härliga sommarvärmen.

För några veckor sedan var vi ju på en information om nosework och fick också prova på litegrann. Eftersom jag tycker att det verkar vara en skojig form av hundaktivering, och relativt lätt att syssla med hemma på egen hand, så införskaffades en flaska eukalyptushydrolat. Löjligt dyrt literpris för något som i stort sett är bara vatten, men det går ju åt väldigt lite... får jag väl trösta mej med.

Och för att inte trampa någon på tårna så menar jag inte att själva nosework är "lätt", ska man satsa seriöst på det är det naturligtvis avancerat och riktigt svårt. Men som aktivering är det ju enkelt, kräver små resurser och kan göras var som helst utan medhjälpare. Så menar jag.

Googlade och läste någonstans att en tesil med en bomullstuss i kunde fungera fint som dofthållare, så fram med en sån. Och titta så fint hon nosar. Det syntes verkligen att hon luktade och inte bara nosmarkerade. Nosen vibrerade och hon "skrynklade" den lite också. Snabba belöningar här!

Flyttade ner tesilen i gräset och se! det fungerade, det också. Duktig tjej!

Utställningsträning på kvällen. Det var längesedan sist och både Emil och jag kände oss lite ringrostiga, men hundarna skötte sej fint. 

Emil o Vida till höger på bilden.

 Och här kommer de joggande. Hon, Vida, tycker att hon har en vacker svans... *ler*

Efteråt åkte vi till skogen så att hundarna fick röja litegrann och då gick det undan, kan jag meddela. Full fart och lite till! Här har Vida gjort en ordentlig vurpa och blir överfallen av en Kaka *S*

Bad och bus i alla vattenhål och diken, såklart. Två riktigt blöta och nöjda hundar stoppade vi in i bilen efteråt.

Och tänk, att det är 1 juni... sommarmånad! Sol och värme har vi haft idag och det vore så skönt om det ville hålla i sej ett tag nu.

Till sist vill jag gärna visa den här otroliga kryddplanteringen, som jag helt utan anledning fick av familjen Öhlén/Nordin när vi var och hämtade Emil o Vida för träningen ikväll. Den är stooor och jättefin, Och jag blev så överraskad och väldigt, väldigt glad. 1000 tack!

Kommentarer