Måndag i Mellansjö

Börjar dagen med lång sovmorgon, för vi kom inte hit förrän vid midnatt inatt. Vaknar tidigt som vanligt, men lyckas somna om ett tag. Rätt skönt, för inte blev det mycket sova natten till igår heller (då var jag ju på jobbet).

Efter hundprommis och frukost för två- och fyrbenta lastar vi av släpvagnen. Har fått ett helt lass med kapat spillvirke. Det som syns på bilden är det "minsta och tunnaste" som är kvar, annars var det rejäla träbitar, som kommer att brinna fint och ge bra med varmvatten i sommar. Att en och annan tumme kom i kläm och att blodvite uppstod på Stures arm är ju bara smällar man får ta... *S*

Tosca tyckte det var synnerligen tråkigt, men blev lite gladare när hon fick en egen liten bräda att tugga på (stället för att demolera buskarna invid vägen).

Sen tog vi oss en förmiddagspromenad ut på udden och på vägen dit hittade Tosca såklart en stor och bra pinne att släpa på... sån är hon!

 Och bara för kännedom. Det är INTE Tosca som har skalat barken av det här trädet. Nope.

Mellansjön. Mer blåsigt och lite kyligare än jag vill att det ska vara, tyvärr.

 Så blev det en tur till Jämtland och en stunds traskande vid Gimån. Skulle faktiskt vara roligt att gå en bit till på den här Gimåleden nån gång. Tosca gillar att gå på spången, hon, fast vi kom fram till ett i mitt tycke lite för lerigt ställe... så där vände vi och gick tillbaka igen. Hade ingen lust att ha helt kolsvarta fötter på damen just idag.

Och inte heller här inbjuder det till att bada. Elva grader i vattnet är lite för kallt i mitt tycke.

Vacker, men myggig, kväll i Mellansjö.

Kommentarer

 1. Så mange fine bilder fra feriehuset deres. Ser ut som både to og fir-beinte koser seg der.Kos dere videre, for dere skal kanskje være der noen dager?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har vi det mysigt! Men åker hem redan imorgon. Kommer säkert snart tillbaka igen!

   Radera
 2. Tosca fast i ett rep för en gångs skull när ni koncentrerar er på den blodbestänkta spillvirkestömningen. Fiffilurig som hon är biter hon snart av linan!

  Oj, oj, oj vilken solnedgångsbild!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart att hon biter av linan. Inte kan man binda fast henne och tro att hon är kvar! Men den stunden det tog att lasta av och under uppsikt och med en bräda att tugga på.... Så "attackerade " hon ju inte grannen som också var ute och grejade ☺

   Radera
 3. Men alltså, Sture! Skyddsutrustning! Som någon annan redan tidigare påpekat... Handskar och långärmat vore på sin plats.

  Vilken fantastisk kvällsbild - man kan nästan ana myggen, nu börjar det att klia...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, skyddsutrustning är bra, men nu skulle vi ju bara slänga av de där brädbitarna *S* Och tummen är faktiskt min, trots handskar.

   Myggorna hade fest, men vackert var det!

   Radera

Skicka en kommentar