Fläskfilé till middag?

Jag har lite olika projekt på gång här hemma just nu. Bland annat ett litet städ- och röjarprojekt (välbehövligt). Sysslade med att få bort damm och gammalt skräp på hyllan under vardagsrumsbordet (jisses, vad det samlas onödigheter där!).
Mat måste man också ha och kakor ska bakas... så kaka (inte Tosca) stod i ugnen och fläskfilén låg putsad på skärbrädan och själv höll jag alltså på med städning i ett angränsande rum.
Ja, jag vet. Så här i efterhand låter det ju lite korkat... men den andra Kakan, Tosca alltså, b r u k a r inte stjäla saker från köksbänkarna... eeeh, brukar alltså.
För nu hörde jag plötsligt det omisskännliga ljudet *duns, duns* av två fötter som landade på just en köksbänk. Jag reagerade med ryggmärgen, tror jag, för inte hann jag tänka nåt innan det kom ett vrååååål:
- Vad i HELVETE gör du?!?!??!?
Samtidigt rusar jag ut mot köket. Där möter jag en stackars skrämd briard, som hukar sej och ser ut som om jorden håller på att rämna eller nåt. Fläskfilén, den halvan som hon tänkt sluka, har hon i hastigheten och skräcken för mattemänniskan som blivit snortokig eller nåt, tappat mitt på köksgolvet.
Bra. Den gick ju att skölja av och äta ändå. Såklart.

Kommentarer

 1. Äsch, kommentaren nedan skulle kommit här, hade jag tänkt!

  Ha ett bra jobbdygn efter denna fantastiskt vackra dag bland sol, blommor och hav på Klampen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag brukar försöka ordna mej rätt bra jobbdygn. Idag blir det nog bad, även om de stänger lite tidigare för att det är 1 maj.

   Radera

Skicka en kommentar