Ut på isen!

 The Dog of the Day.

 Jag har enorm respekt för isar, men idag ger jag mej ändå ut på Mellansjön. Det har snöat litegrann.

 Härliga ytor att röra sej på.

Ibland är ju Tosca "lite" snabbare än jag, men tittar man noga så är hon ju med på den här bilden också. I vänsterkanten... en svansspets... *S*

Jag har klippt päls under fötterna på lilla fröken, allt som stack ut mellan trampdynorna. Tänkte att det skulle hjälpa mot isklumpar, att snön skulle ha mindre hår att fastna i. Funkade inte. Hon måste stanna då och då och gnaga loss klumparna iallafall.

Idag ligger temperaturen på cirka -15. Betydligt "skönare" än igår eftermiddag/kväll, då det var -24.

 Som sagt var, det fastnar lite snö där i fossingarna ändå.

 Finaste!

 Rätt in i kameran.

Ja, där går vi på isen och har det trevligt. Plötsligt travar Tosca iväg längs sjökanten. Mycket målmedvetet. Och bara drar iväg, upp över kanten, upp mot en av de tomma stugorna... hoppar över ett litet el-stängsel och vill absolut inte höra på mej nåt mer alls.

Tröttsamt. Självständig och väldigt mycket "Kan Själv!" i den här lilla hunden.

Kommentarer

  1. Den tröttsamma "kan själv"-hunden är ändå väldigt följsam, tycker jag mig förstå. Bättre blir det också ed tiden.

    Jag klippte bort allt, ända in på skinnet också mellan tårna. Fast bara fram., bak får Ankan aldrig besvärande klumpar.

    Minus 15. Låterr lovande, för fy så kallt det är här nu (minus 27).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mestadels är hon ju toppen på allt... men man m ä r k e r ju så tydligt när hon inte är på rätt plats. Det är ju inte bara lite fel, det är ju helfel att bege sej iväg på alldeles egna äventyr hur långt bort som helst! *S*

      Jag klipper ju inte bort allt, det känns som om det blir så himla jättekallt då. Men det blir ju inte precis mindre kallt med isklumpar, förstås. Var det inte du som tipsade om nån teflonspray, från nåt schnauzerforum?

      Radera
    2. Jo, men det var innan jag kom på att det inte var nåt miljöbra! Inget bra att slicka i sig heller (ja, för hunden, då!) och mycket snart tålde jag inte parfymlukten... typ Nivea i kombination med våt päls!

      I innervecken finns det lite päls kvar, kommer inte åt det men jag tror att isklumparna kyler mer än korthåriga tassar, i allafall lyfte Ankan inte upp nån tass då och då, trots kylan igår. Nu har det vänt och är bara -10 nu på morgonen.

      Radera
  2. Åh så fin hun var her. Pelsen hennes gir en nydelig kontrast til snøen.
    Herlige vinter bilder av henne og lekker bakgrunn der de gylden brune sivet vises bak Tosca.

    Mille sliter også med isklumper under potene. Jeg synes heller ikke det hjelper stort med å klippe håret under potene. Men har funnet en potesalve som hjelper. Det er i en grønn rund boks, lukter litt tjære av den. Den smører også tredeputene, slik at de ikke er så utsatt for sprekker.

    SvaraRadera
  3. Hej Cornelia!
    Det kan inte vara lätt att bli sur på den söta "lilla" Tosca när hon inte lyder;) De är ju lite trotsiga ibland;)vackra bilder du fått på henne:)) Jag använder en spray som heter Strandbodarnas impregnering Vacker Tass. Jag sprayar på mina vovvar och masserar in det ordentligt. Sen upprepar jag det efter de har varit ute efter jag har torkat dem. Mina är ju långhåriga både på ben och magen, och jag tycker det funkar bra. Och så klipper jag ju dem också som du gör. Jag tycker det fungerar som ett balsam så att snön inte fäster. Företaget heter Strandbodarnas Farm Stugun Sverige. jag vet inte om det är farligt om vovvarna slickar på tassarna, men det funkar bra i alla fall och håller tassarna mjuka och fina.

    Om du hinner och har det blommiga tyget så får du gärna sy upp ett par vuxen vantar:) men du behöver inte jäkta, jag har ju de andra:)

    Idag vräker snön ner här och det är -6 grader. Jag har väl inte så kul ute men vovvarna är som galna ute;)

    Ha nu en skön helg och var rädda om varann:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera

Skicka en kommentar