Raggsockans dag!


Idag är det Raggsockans Dag!
Det sa de iallafall på radion, när vi åkte iväg ganska tidigt i morse. Något att fira, verkligen! *S*

En sista liten finputs inför premiär-entrén i utställningsringen. Vi befinner oss i Kramfors.

 Lite taktiksnack måste man ju ha också.

Tyvärr blev alla spring-bilder jättesuddiga och den enda som man överhuvudtaget ser något på är den här i övre hörnet. Och där ser man ju inte alls att hon faktiskt rör sej snyggt och "bär svansen vackert", som det står i kritiken.

Fått en bild av Ronja Aspaas, som visar Toscas bravader (TACK för den!). Hon kan minsann röra sej, lilla damen!

Emils hembakade levergodis hjälpte mej att få Toscas fokus i ringen. Mmmmums!


Riktigt trevlig kritik och det där med sporrarna vet jag ju om. Särskilt glad är jag för "härligt temperament", för det är det viktigaste av allt - att hunden är trevlig. Tosca uppförde sej riktigt bra, lät sej hanteras utan bekymmer. Sen stod hon väl inte alldeles stilla precis hela tiden när jag ville det, men men... *S*

 ... ett HP (hederspris) fick hon ju iallafall och det är inte illa! Grabben i bakgrunden här är brorsan Clinton och han blev BIM-valp. Massa grattis till det!

Det här är nog min favoritbild från dagens övningar. Inte för att den är tekniskt perfekt eller ens visar oss i ringen, utan för att jag bara älskar Den Blicken. Du å jag, matte.

Efteråt åker vi till den där mysiga lilla hamnen i Nyland...

... tillsammans med fan cluben från Bosvedjan. Vi firar med smörgåstårta från igår. Det är gott men ganska så kallt. Varm soppa hade nog egentligen passat bättre.

Här sitter Emil och drömmer(?) om en alldeles egen hund.

Innan vi åker hem tar vi vägen över skogen. Det är ju ändå där vi trivs bäst, Skogmulle-Tosca och jag. Fast jag är så fruktansvärt förkyld att jag inte njuter fullt ut. Snoret rinner och näsan svider. Det killar i hela ansiktet och jag mår, ärligt talat, inte bra alls.

Här använder valpen sina "kraftiga käkar" (citat från kritiken) att äta blåbär med *S* Sötaste, goaste Tosca!

Och solen lyser lika fint som vanligt på Guldklimpen #1 alla kategorier.

Kommentarer

  1. Jättefin kritik! Roligt att det gick så bra och att hon "skötte sig" dessutom. Ser snyggt ut på springbilden och visst håller hon svansen som hon ska. Grattis till världens finaste Tosca!

    Däremot inte kul med din förkylning, ajaj.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var roligt att hon uppförde sej fint. Jag behövde inte skämmas för att jag inte har fostrat henne ordentligt. Puh. Världens finaste Tosca är hon helt oavsett vad nån domare kan hitta på att skriva på ett papper!

      Förkylningen är såååå onödig just nu. Och frodas å det grövsta dessutom. Inte ett dugg bättre idag än igår. Snarare tvärtom. Bläh.

      Radera
  2. Gratulerer så mye med Tosca. Så moro med flott kritikk og sløyfe.

    Ser ut som dere har hatt en flott tur i dag, mange flotte bilder.
    Ser så koselig ut med rasten, selv om det var kaldt for dere.

    Masse god bedring Cornelia.
    Blitt forkjølet selv og kjente igjen beskrivelsen din med at nesen svir, for fy og den svir og halen er som sandpapir.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Jag vet ju själv att jag har en väldigt fin valp... kul att domaren också tyckte det, även om det egentligen inte betyder något. Tosca är Tosca och hon är bäst, helt oavsett!

      Förkylning är inte kul alls.

      Radera
  3. Grattis till den fina kritiken! Härligt med hundar som sköter sig. Du har allt varit duktig med henne :-)
    Förkylning är inte roligt alls :-( Krya på dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för grattis och tack för krya på dej-hälsning! Jag är inte det minsta lilla kry idag, söndag, men det reder sej väl med tiden.

      Hon var rätt galen när vi kom dit, men sansade sej efter en stund, när hon insåg att alla hundar inte var potentiella lekkamrater alternativt inte heller tänkte äta upp henne (även om det fanns en och annan som gjorde sina försök!). Duktig var hon, lilla Kakan.

      Radera

Skicka en kommentar