Idag är det Fredag!

Många känner ju sån här glädje för att det är fredag idag. Vi är glada alla dagar och imorgon ska jag faktiskt jobba, så den här fredagen innebär inte slut på arbetsveckan och att en lång och vilsam helg stundar. Men som sagt var, det finns glädje i den här dagen ändå!

 Såklart att Tosca måste vara med på alla bilder, här har hon tassen i övre vänstra hörnet, minsann.

 Var vi än är, så hittar hon något att plocka upp och bära med sej.

 Här är det en stor papperstuss av något slag.

 Men här har hon lämnat den någonstans.

 Vi klättrar upp...

 ... och kollar omgivningarna litegrann.

Efter ett vattengympapass för mej bär det av hemåt igen. Dags att laga lite lunch. Pallen står kvar i köket sedan Alfred var här och bakade kladdkaka. Perfekt för en "liten" hund, som vill nå upp och kolla in och "hjälpa till" lite med maten, hon också. Söt, eller???

På eftermiddagen lägger jag ett litet spår i hemmaskogen och har man sett! Det går hur galant som helst, fastän det just har börjat regna. Tosca spårar inte fort, tvärtom. Det går väldigt lugnt tillväga och slingrar sej kanske lite mer än originalspåret också, men hon löser det. Duktig tjej.

 Och hemma på stolpen sitter Hacke och hackar medan regnet plaskar på.

Under tiden som vi varit ute i skogen och letat efter leksaken, så har degen jäst här hemma. Klippta potatisfrallor kallas de här bröden. Man klipper helt enkelt degen i bitar och slänger dem på plåten. Formen blir som den blir och det är ju lite kul. Det är råriven potatis i degen, något jag aldrig bakat med förut, spännande! Ska provsmakas under kvällen.

Kommentarer

 1. En bra fredag, ser jag. Nöjd vovve och gymad matte. Klippta frallor är behändigt - det gjorde jag med blåbärsbröden häromsistens och formen på bröden blir trevlig. Tala om sen hur det blev med råriven potatis - det låter spännande!
  Här kom inget regn - det bev en strålande dag men natten, uj, uj, nästan sju grader kallt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Formen blev lite hur som helst och det är fint! På bröden, alltså. De blev goda, men att det är potatis i dem märks inte överhuvudtaget, kanske blir de saftigare? Jag vet inte. Det är också skållat havregryn i dem plus att de är bakade på mjölk. Så, mjuka, goda bröd som inte smakar något speciellt alls. Allt nybakat är ju gott.

   Sju grader? Nämen, brrrrr!!!

   Radera
 2. Ha, ha nå måtte jeg smile når jeg så Tosca med forbeina på krakken.
  Hun er jo en smart hund, klart hun fant ut at det var lurt for da kom hun nærmere godsakene mor lager.

  Håper du får en fin jobbe dag i morgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon tänker ut sina små knep, den här hunden *ler*

   Nog tror jag att jag får ett gott dygn på jobbet. Så blir det söndag och då får jag komma hem igen! Det blir bra.

   Ha en god helg!

   Radera

Skicka en kommentar