Ut på tur i fjällvärlden

I Sveg finns världens största björnskulptur av trä, 13 meter hög är den. Vi är ute på tur idag och Tosca får en väldig massa nya intryck serverade på en och samma dag. En pinne har hon hittat här.


Rastar. Hittar en fin skogsväg där Tosca kan gå lös och strosa som hon vill. Såklart att hon är i diket och blåser luft under vattnet *S*

I Hede stannar vi till och kollar omgivningarna. Man har byggt en häst med timmersläde av trä (mycket av trä idag *S*), men Tosca är inte ett smack intresserad. Jag är nog den som är mest imponerad här.

Vi drar vidare till Hede och därifrån mot Funäsdalen. Precis utanför Hede hittar vi världens finaste rastplats. Man svänger av från den stora vägen och åker en liten bit på sidan om... och så är det bara WOW!

Ett par tyskar har uppenbarligen campat här och håller på att packa ihop trangiaköket, diska sina grejor i sjön och packa bilen. Tänk om de kunde fått bara lite varmare väder, då hade det nog varit ännu mysigare för dem!

Utsikten över sjön är bedövande vacker.

Makalöst fina stigar finns runtomkring, här följer vi en och ser vattnet ur en annan vinkel. Tosca får utforska världen på egen tass och går lös och ledig som hon vill.

Tosca har klättrar nerför en slänt och tar sej ett litet fotbad och dricker en slurk vatten.

 När hon är klar får hon ta och klättra upp igen.

Nästa, och sista, anhalt är Funäsdalen. Där står regnet som spön i backen och den enda som kliver ur är jag själv, som måste. Tosca får sin lunch serverad i bilen och hon äter lika glatt där som någon annanstans, så skönt att det funkar med maten. Snabbt avklarat besök där och vi styr kosan hemåt igen.

Stannar igen på den superfina rastplatsen, som nu befolkas av ett gäng från Tjeckien. Men vi kan gå på sidan, för de sitter bara och äter och Tosca får tokfnatt och rusar omkring i skogen så mossan ryker! Det går såklart inte att fånga på bild, jag borde ha filmat istället. Hon for runt en lång stund och var alldeles tossig av lycka *S*

Passerar Storhogna, Vemdalen och Klövsjö på vägen hem, men stannar inte där.

I ösregnet ser vi en tjusig ren, som fastnar på bild och lagom tills vi kommer hem till Mellansjö igen skiner solen.

Det blir tid för både middag och kvällsbus och kvällsmys också idag, trots att vi åkt ganska långt.

Kommentarer

 1. Fantastisk tur ni var på! Bedövande vackert där vid sön och fäll i bakgrunden och hästen var otroligt välgjord. Björnen... nja... men imponerande i storlek. Renen ser nästan ut att vara snidad den också!

  Tänk, vad Tosca får uppleva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och inte bara hon, jag får också fina upplevelser. Den där rastplatsen vid sjön kommer jag att leva med bra länge nu, det känner jag. Det var alldeles fantastiskt! Och hästen... och renen... Håller med dej angående björnen, men den var lite kul ändå, så mycket Sveg. Och det var ju där vi var.

   Radera

Skicka en kommentar