Lördags-lattjo

Sveriges nationaldag... ja, det är det ju, men vi har ett vedlass att lasta av så det gör vi. Trots nationaldagen och trots att det regnar rejält. Mestadels är man ju ändå under taket, så det går fint.


Och så har vi faktiskt bestämt att vi ska äta pastasallad, helst på en strand. Första tanken var att vi skulle till Hedsjön, men det regnar ju så förbaskat så vi tänker om. Långsjön blir bra, där finns det ett vindskydd som man kan sitta "torrskodd" i. Men... vägen till Långsjön är inte i något särskilt roligt, eller ens körbart, skick så vi vänder om.

 Emil föreslår Juån och det blir ju perfekt!

Här finns också ett rejält "vindskydd" eller egentligen ett helt litet grillhus, där man kan sitta utan att bli blöt fastän regnet står som spön (det syns faktiskt på bilden!) i backen.

 Utsikten är inte så pjåkig, eller hur?!

När vi kommer hem igen spelar vi Kunskapsjakten (jag vinner, det är sensationell, händer ungefär aldrig) och 10 faser (kortspel) medans regnet öser ner färdigt utanför.

Och när det regnat klart tar Emil och jag en prommis. Det är så skönt, för det blåser inte här, så som det har gjort hemma så länge nu.

Sötaste gullvivorna.

Och allra godaste oliverna till middagsmat med fläskfilé och ugnsstekta rotsaker. Mums.

Kommentarer

  1. Det var ett bra sätt att hålla värmen på nationaldagen - vedpyssel. Här regnade det också men det blev inte kallt. Vid uppehålken var luftfuktigheten så hög att man skulle ha behövt gälar.
    Fint där vid ån och såklart att det måste bli pastasallad även om varm sådan kanske hade varit att föredra! Nåja, det ordnade ni ju till på kvällen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var helt fel lunchmat en dag som denna, det var bara det att vi VILLE att det skulle vara strandväder och så... så därför gjorde vi såhär iallafall *S*

      Radera

Skicka en kommentar