9-veckorsvalpen åker till Mellansjö

Vi måste bara till Mellansjö och klippa gräs, så nu blir det nya intryck för nioveckors-Tosca igen. Hon ser inte ut att må dåligt av det, utan upptäcker världen med lugn nyfikenhet. I Lomtjärn stannar vi till för eventuell kissning. Och så passade vi på att gå lite på gungigt underlag, för den här bryggan är inte superstabil, precis.

Inga bekymmer, trots att den (bryggan) är mer än lovligt skev här på sluttampen. Det är alltså inte jag som fotar dåligt, utan bryggan som faktiskt ser ut såhär. Vi vänder och går tillbaka. Följer fint i koppel också, jag blir så stolt över min lilla, lilla hund som är så duktig!

Framme i Mellansjö. Först charmar Tosca vår granne, som såklart genast vill titta på Underverket. Tosca travar frimodigt fram och hälsar vänligt, tuggar lite på de bara fötterna (grannens) och är allmänt bara genomgullig. Sedan är det dags att kolla lite hur det ser ut "hemma hos oss" här i Mellansjö. Ner mot garaget ligger det gamla telefonstolpar. Fantastiskt kul lekplats, tycker valpskrutten och klättrar ner och upp och ner igen *S*

Ena sekunden sitter hon och ser bara så söt ut, i nästa sekund har hon vänt på en femöring och är på väg någon annanstans! *ler*

Vi har en vacker fjäril i rabarbern...

 ... och en hund! *fniss*

För att nu ingen ska tro att vi motionerar ihjäl den här lilla skrutten, så kan jag tala om att den här promenaden försiggick alldeles utanför huset. Det är så spännande med allt nytt, så man behöver alls inte ge sej iväg någonstans. Vi är bara runtomkring hemma och allt går i Toscas egen takt.

Väldigt många kottar där vid stolpen - kul! Och kottar, inbillar jag mej, är lite bättre än stenar som leksaker betraktat.

Kommentarer

  1. Men SÅ söt hon är den där kakan! Fotar bra gör du också, fantastiskt foto på fjärilen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våran söta, söta sockertopp!

      Tack för att du kikar in och är så himla go, Annalena! Jag har H's kort nästintill klart på pysselbordet. Kommer hem igen imorgon och lägger sista handen på det när Tosca har somnat..

      Radera
  2. Jamen, herregud, Cornelia! Tosca i all ära men det där är en makaonfjäril!!! Jösses! Så fint foto på den också!

    Nå, när jag kommit över chocken av den numera alls icke vanliga fjärilen, så är det roligt att den lilla storögda varelsen även fått lära känna sitt paradis nummer två!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jahaja.. de ser ut sådär. Känner igen namnet, men jag är ju värdelös på hur saker och ting ser ut och vad de heter, så jag tänkte att du säkert skulle tala om för mej vad det var för ett "flygfä". Tack för upplysningen! Ibland är det bra med lång zoom... och kul att den inte är så vanlig också!

      Tosca tycker att Mellansjö är ett helt okej ställe, man kan till och med tänka sej att äta här. Varit nere och tittat lite på sjön också, där växte det god mossa som man kunde gräva loss och tugga i sej (sånt är det inga problem att äta.. det är bara mat som kan vara lite trist emellanåt). Doppade en tass i vattnet också *ler*

      Radera
  3. Men åh... vilken fjärilsbild!! Du kan fota du Nela! Att hinna med att att fånga Tosca på bild är allt lite svårare det... men du har fått många fina bilder på henne också!! Ni har det gott ser jag!
    Kram och kli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har det helt underbart tillsammans, alla tre!

      Kram och kli tillbaka till er!

      Radera
  4. Åh....hon är så fantastisk lilla Tosca, så vacker. Hon är så välkommen till världen, till Mellansjö för vår åskådning och framför allt till Cornelia.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En gnutta vassa tänder, kanske, när man är barfota... ;)

      Tack för din goa, värmande kommentar, Sinikka! Syns igen senare i veckan!

      Radera
  5. Åh....hon är så fantastisk lilla Tosca, så vacker. Hon är så välkommen till världen, till Mellansjö för vår åskådning och framför allt till Cornelia.

    SvaraRadera
  6. Annika i Lindby28 juni 2015 kl. 14:49

    Blir ju bara så valpsjuk! Tredje valpen som jag kan följa. Verkar vara en frimodig liten tjej. Underbart :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är alldeles fantastisk! Och ja, jag är hur partisk som helst *S* Du är så hjärtligt välkommen, Annika, att följa Guldklimpens öden och äventyr!

      Radera

Skicka en kommentar