Mellansjö

Vi åker till Mellansjö för att kolla lite och elda för värme i huset. Nu visar det sig att det inte är så kallt alls, utan luftvärmepumpen håller sina fantastiska +15 grader i köket och +22(!) i vardagsrummet, där den är placerad. Med tanke på att vårt hus inte direkt har någon öppen planlösning så är det riktigt bra.

Det har varit -9,4 grader ute och isen ligger på sjön. Den är inte så tjock (tror jag) men det är is.

 Is kan ju vara ganska vackert också...

... eller hur?!

Stigen som jag går på är fortfarande inte frusen, utan det är mjukt och fint. Och ganska blött. Kan konstatera att mina goretexkängor inte längre stänger fukten ute, inte någon av dem. Jag blir ganska så rejält blöt om fötterna idag.

 När jag kommit ut på udden övergår det fuktiga vädret alltmer i snöande och jackan får vita prickar.

Mina ben vill iallafall gå en sväng till, så jag går förbi denna myrstack. Den har stängt för säsongen.

Passerar Stora Stenen, där många ungar klättrat omkring, men idag är jag ensam här. Jag klättrar inget alls på egen hand *S*

Fortsätter istället på Idas "hata-stig". Det vita till vänster är inte snö, utan "mossa". Jag tar med mej en liten påse hem, för att dekorera en och annan adventsljusstake med. Det är snart dags! Kära nån, vart tar tiden vägen?!

 Rundar den gamla skjutbanan och sen är det samma väg tillbaka igen. Det slutar snöa. När jag kommer hem har Sture kokat sej en kopp kaffe och det luktar så gott. Men det är det inte, säger han. Kaffet är nog gammalt och härsket. Det blir lätt stående lite för länge här. Tur att jag inte dricker kaffe, så slipper jag alla såna problem *S*

Kommentarer

  1. Vackert är det i Mellansjö men hu, så kallt! Luftvärmepumpen gör sitt, tydligen. Vad är det för märke? Funderar ju också i de banorna...

    Lägg kaffet i frysen mellan gångerna. Fungerar superbt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en Hitachi vi har. Jag kan kolla modell också, om du vill. Vi hade en Sanyo (tror jag att det var) förut och skillnaden är stor! Den här är väldigt mycket bättre.

      Kaffe i frysen, ok det är noterat. Att ha det i kylskåpet har jag hört förut, men frysen är förstås ännu bättre. Tack för tips!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    O!j så kallt ni hade, brrrrrrr!! Tur att luftvärmepumpen funkar bra:)) Vackra isiga bilder:)) Alla de andra bilderna är också vackra:))
    Nä fy för kaffe, dricker inte heller det;)

    Må så gott och var rädda om varann
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Luftvärmepumpen är prima att ha, när man i övrigt värmer huset med bara ved. Den står där och susar och snurrar och ger bra värme även om det blir ganska så kallt ute.

      Kaffe luktar så gott... och smakar pyton!

      Kram!

      Radera

Skicka en kommentar