Allhelgona

Vi tänder ett ljus på Stures föräldrars grav. "Flata" betyder inget annat än att det var just där de bodde... i den lilla byn Flata, alltså.

Jag är inte medlem i Svenska kyrkan och tänker mej inte att jag ska ligga under nån gravsten på nån kyrkogård, men sädesaxen på den här stenen tycker jag ändå är väldigt fina. Apropå gravstenar, alltså.

Och så är det dags att baka lite bröd igen. Morotsbullar blir det idag.

Kommentarer

  1. Fint och bullarna ser grymt goda ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Funderade på att maila receptet till Emil, men så tyckte jag inte att de var såååå fantastiska ändå, bullarna... så jag gjorde inte det. Han kan säkert hitta roligare recept själv! *S* Går det bra med barnvakteriet??

      Radera
    2. Det går finfint, Emil ska bjuda på färska surdegsbaguetter imorgon bitti:)

      Radera
    3. Han blir en fullfjädrad bagare innan han ens börjat på sin utbildning!

      Radera
  2. Fint på graven med de olika nyanserna på gran och... är det en, tro. Och med hortensian ( ser det ut som) och rönnbärsklasarna. Och bullarna SER jättegoda ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en och gran. Blomman vet jag inte vad den heter... *S*

      Alltså, det var inget fel på bullarna, men jag hade trott att de skulle smaka... mer, helt enkelt. Med både solrosfrön, linfrön, morot, vetekli, rågsikt och vetemjöl i degen så hade jag liksom lte högre förväntningar.

      Radera
  3. Hej Cornelia!
    Så vackert det var på graven. Det är verkligen vackert den här helgen på kyrkogårdarna runt omkring oss.
    Du bakar väldigt fint bröd jämt:))
    Igår var det ju scrapmässa i Göteborg. Det var ju meningen att jag och min scrapkompis skulle åkt, men hon ringde på Fredagskvällen och både hon och en av barnen hade blivit sjuka:( Så jag tänkte, då åker jag inte heller, typiskt! Ted var på fest hos kompisar, så jag ringde bara honom och skulle bara höra om när han kommer hem och då frågade han när vi skulle åka imorgon. Jag sa då att de hade blivit sjuka och att jag struntar i att åka. Då säger han - vill du jag ska följa med dig? Jag säger - men vi måste ju åka tidigt och du är ju på fest, varpå han säger - Men då kommer jag hem nu så följer jag med dig imon mamma och så kör jag så kan du bara sitta och ta det lugnt:) Jag blev såååå glad, denna underbara "unge" :)) Han är verkligen så go och snäll:)) Vi åkte kl 07.45. Och vilket skit väder med svår dimma och ösregn nästan hela vägen ner:(( Då tyckte jag faktiskt synd om Ted. Men han är så positiv:) och bara körde lugnt och sansat:) Vi kom fram i god tid, jätteskönt:) Så vi var bland de första som gick på mässan. Men gud så mycket folk det var och väldigt trångt!!
    Det var inte lätt att komma åt att titta ordentligt;( Det var en alldeles för liten lokal......brukar vara bättre.
    Så jag kollade faktiskt bara på det som jag hade tänkt köpa.......PL-album, plastfickor och lite tillbehör:)) Köpte på mig ganska mycket dubbelhäftande tejp, 3-d kuddar, glossy accent (tror det stavas så) Maja Designs nya julkollektion, många vita cardstock, små textstämplar, och lite annat smått och gott:)) Köpte även en hel del till min kompis:))
    Vi var färdiga vid tvåtiden och styrde vår kosa hem igen, skönt;)) När vi kom hem till Tenhult igen så svängde vi in till min kompis och lämnade av hennes grejer, hon blev såååå glad:))

    På kvällen så grejade jag med allt och plockade iordning:)))) Sen var jag skit trött;))
    Ted åkte på ett 18-årskalas, och stannade lite längre än i Fredags;))

    Ha en skön Söndag och hälsa Sture
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har bra goa ungar, du Marie! Trevligt att få känna och se på grejorna innan man handlar. Jag köper ju mest på nätet och oftast går det bra, men nån gång blir man lite besviken när det inte ser ut som man trodde...

      Hoppas att din helg varit bra!

      Radera
  4. Visst är det fint att det finns en alla helgon helg. Att man hedrar dom som inte finns bland oss. Men däremot stör jag mig på att det ska vara helloween samma helg. Vad har spöken ihop med änglar?? Jaja. Det man inte förstår får man väl lämna. Ha det fint. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lika bra det, att inte lägga energi på sånt man ändå inte kan förändra.

      Må så gott!

      Radera

Skicka en kommentar