Från ont till gott

Möts av denna trista syn när vi kommer till Dyket idag. Inbrott i kiosken och polisen på plats. Jag blir så ledsen att man förstör och sabbar så mycket när folk verkligen försöker göra något bra för andra. Kiosken arrenderas och sköts av en privatperson, men är ju jätteviktig för trivseln på Dyket. Resten drivs av en intresseförening och det är så otroligt trist att några få (gissar jag) ska få göra så illa för så många andra.

Det tar inte många minuter från det vi "slagit läger" på filten förrän Alfred har satt full fart framåt och slänger sej i böljorna *ler*

Det ÄR faktiskt en del böljor idag och Alfred berättar för mej att det minsann är fiskarna(!) som gör så att det blir vågor. Vi resonerar lite och jag talar om att det är vinden som blåser så att det guppar på vattnet och det blir vågor.

- Jaha! säger Alfred.

Det måhända räknas som grunt här... men Alfred bottnar inte precis överallt. Ett faktum som inte bekymrar honom det allra minsta lilla..!

 Kladdkaka med grädde - en riktig strandlyx!

Det mulnar på och blir lite svalare. Lyckas få upp Dyk-Alfred ur vattnet och han leker en stund. Hittar en del nya kompisar och hissar sand upp och ner så det står härliga till!

Efter lunch och mera bad åker vi dock hem redan vid 14-tiden idag.

Packar ihop Alfreds grejor, samlar ihop en påse med Johans kvarglömda saker (han bor ju granne med Alfred och kan hämta sitt pick och pack där) samt packar åt oss själva också. Lämnar av Alfred hemma och drar iväg mot Mellansjö, eftersom sotaren behagar komma imorgon mellan kl 7 och 10. Då är det ju bara att se till att man är på plats kl 7, utifall att han skulle vara tidig.

I Ånge kilar jag in på ICA för att köpa några päron. Mitt i butiken står ett högt bord med vatten till kunderna. En trevlig gest, tycker jag! Vissa kan säkert ha synpunkter på att det står helt öppet och vem som helst kan nysa i tillbringarna och jag vet inte allt, men då får ju de låta bli att dricka då?!

I Mellansjö har vi haft besök av rörmokaren under veckan och läckaget i påfyllningen är lagat. Det sitter numera en avstängning till vattnet på påfyllningsröret till toan också, mycket bra. Dessutom har han skruvat fast tvättstället ordentligt i väggen, så det hänger inte på sniskan längre. Alltså, jag gillar såna här hantverkare. Det är så skönt att få saker och ting fixade och så funkar det så bra sedan. Det kostar naturligtvis en slant, men när man inte kan själv så är det fint att nån annan kan!

Avslutar dagen med att klippa gräset och det blir riktigt snyggt. Mygg och knott tycker det är trevligt att få någon att tugga på, vilket jag inte uppskattar så värst. Men bortsett från det, så är det skönt att vara här.

Kommentarer

  1. Det saboteras så otroligt på just badplatser av någon anledning. Här var det "åtminstone" inbrott, ett fult försök att stjäla grejer. Mer än illa nog men bara vanlig sönderslagning av allt är snäppet värre. På ett bad i Uppsala roade sig någon med att sätta spetsade störar i bottnen där folk hoppade i eller dök. Det var för några år sedan men ändå. Vid Trojas sjö eldar de bara upp borden eller vräker ut dem i vattnet.... suck.

    Klurig han är, Alfred - rätt fyndig förklaring på vågors uppkomst!

    Öhhhh, har inte alla toaletter en avstängningskran till påfyllningen?! Bra att även er har en sån nu!

    Förresten, hur gick det med hårddisken, gick det att rädda bilderna? Ha det bra där i Mellansjö.

    SvaraRadera
  2. Hårddisken ligger där och blänger på mej när jag går förbi... eller om det kanske är jag som blänger på den? Jo, så är det nog. Jag har inte gjort något alls med den ännu. Någon kanske kände någon eller skulle iallafall ta sej en titt på den. Har inte denna någon någon bra idé ska den till en hårddiskdoktor.

    Denna toalett hade inte det, någon avstängning. Men nu sitter den där och det är ju bra. Jag hade försökt att stänga av allt vatten in till huset, men där saknas det ett vred och mina dragningar med polygrip hade inte lyckats helt och hållet. Inget "farligt" händer ju, vattnet rinner bara ut genom toan ut i avloppet, men det känns ju onödigt att slösa på vatten på det viset!

    Och ja, Alfreds funderingar kring allt möjligt är ofta både kloka och finurliga. Det är fantastiskt roligt att umgås med barn. Och att prata med dem.

    Ha det bra, du med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och förresten... så var det en inbrott, jadå. De hade snott godis, chips och lite annat. Men även slängt omkring med sopor och burit sej illa åt. Kioskägaren var dock glad att de inte hade brytt sej om att öppna locket till glassfrysen för där hade han glassar för flera tusen kronor. Alltid någon liten tröst i eländet.

      Det är dumt att sabba. Vem kan förklara det för dem som tycker att det är så himla kul???

      Radera

Skicka en kommentar