Allsångstorsdag

Jag börjar dagen med en joggingtur och sen bakar jag matbröd, för att ha att ta med som matsäck på eftermiddagen. Då åker vi nämligen mot Härnösand. Första stoppet blir på Smitingen.

Vi var ju här förra torsdagen också och då låg havet spegelblankt och det var ganska varmt och skönt i vattnet. Idag är det vågigt..

... och vattentemperaturen så okristligt oskön att man inte ens har brytt sej om att sätta ut den(!).

Sture hör någon säga att det är 15½ grader... det kan nog inte stämma. Men kyligt är det.

Men, och det har jag sagt förut, har man ett hav så måste man bada. Så det gör jag.

 Måsarna är många, men bara en vill fastna på bild.

Fram emot kvällningen bär det av igen, mot Murberget, som ju är Länsmuséet för Västernorrland. Utomhus finns gamla byggnader och allehanda djur och sånt. Ja, ni vet... som Skansen, ungefär. Eller nåt. Sen finns det en stor byggnad (som fyller 20 år i år, har vi fått höra varje gång vi varit här på allsång nu), där man har diverse utställningar, både permanenta och olika tillfälliga. 

Fint är det här.

Redan en halvtimme innan start är det ganska många som bänkat sej. Sture sitter ungefär i mitten, till vänster om flaggstången. Han har röd tröja.

Kvällens artist är Linda Pritchard, som får med sej en hel skock med små tjejer (samt en kille av lite större modell). De dansar och följer henne som en svans när hon går mellan bänkraderna och sjunger. Improviserar ett gemensamt hopp som avslut på låten, till allas förtjusning. Kul!


Här sitter tjejerna som delar ut allsångshäftena samt säljer godisstrutar, och tar igen sej en stund.

"Museiala muntrationer" är ett återkommande inslag, då någon från muséet berättar om något intressant föremål eller så. Den här kvinnan bjuder verkligen på sej själv, men är såååå engagerad i sitt jobb att hon aldrig vill sluta prata... vilket är lite synd, för det förtar lite av det hon faktiskt säger på ett bra sätt. Hon ÄR intressant att lyssna på, men inte hur länge som helst, om man säger...

 När vi åker hem ser delar av Härnösand ut såhär. Vackert.

Kommentarer

  1. Där hade ni en fin kväll igen!

    Vackrt med vågorna där vid havet och själv tycker jag att det är mycket mer uppfriskande med kallare i vsttnet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En fin dag var det. Jag gillar när det är varmt, jag. Både i luften och vattnet. Men det är ju en smaksak, förstås.

      Radera

Skicka en kommentar