En bra onsdag

Mitt i veckan nu igen. Jag börjar dagen med att montera några nya stämplar, fyndade på januarirea i en norsk butik på nätet. Sen använder jag en av dem och gör ett grattiskort till systerdottern, som fyller år på söndag. Sture åker iväg och postar brevet senare.

Det har snöat hela natten. Lätt och fin snö, för det är tio kalla grader, men mängden snö gör det ändå befogat att ge sej ut med traktorn och skotta hemikring och på vägen. Tur att han kör traktor, den gode Sture!

I måndags morse ringde jag rörmokaren igen. Ni vet, han som aldrig kom dagen före julafton... men nu kändes det som om kranen skulle kunna gå sönder när som helst. Så trög och så konstig. Rörmokaren lovade att komma onsdag morgon kl 7. Måndag kväll gick kranen verkligen sönder och igår var ju Alfred så bekymrad över vår trasiga kran att han lovade att han skulle bli rörmokare när han blev stor, så att han skulle kunna laga den åt oss. Han är go, han!

Men som sagt var, idag var det utlovat och idag kom han faktiskt. Rörmokaren. Även om han ringde och flyttade fram tiden tre timmar... så kom han ju iallafall. Och bytte den trasiga mot en alldeles hel och lovade sedan att skicka oss en räkning.

Ida och jag traskar ner till Klampen.

 Snö är ju snyggt, för all del...

Det syns inte att det faktiskt snöar fortfarande, men att solen försöker lysa lite ändå. Men så är det. I verkligheten.


Lufsar fram...

 ... och har snö på näsan också. Finaste Idan!

Förra veckan fotade jag en skridsko-is. Den här isen är så långt ifrån skridskovänlig man kan komma.

Här syns solen. Och lite av snöflingorna som flyger omkring i luften. Inga båtar alls kvar i år. Till och med den kvarglömda segelbåten fick komma in någonstans i vinter.

Och sen... puh... ägnar jag några timmar åt sånt där husligt arbete igen. Mera bröd bakas, två sorter; en med rågkross och dito -sikt och en med rågflingor och havregryn. Tugg, tugg... gott! Sen var det väl extrapris på köttfärs nånstans häromdagen... Första kilot blev till tacos tillsammans med Alfred och föräldrarna och idag blev det köttfärslimpa (ej med på bild, för den blev inte snygg, men säkert god), pannbiffar och så köttfärssås av hela det sista kilot. Nere till höger syns tomatsoppan som blev över efter middagen. Soppa och smörgåsar med nybakat bröd med smör och ost, det är riktigt gott, det!

Nu väntar en kvällsprommis med den svarthåriga, sen orkar jag nog inte nåt mer idag!

Kommentarer

  1. Nu har du varit sådär duktig igen! Och nej, den där skridskoisen ser inte särskilt åkvänlig ut men fint är det, som alltid. Ida ser ut som sin ras, igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste ju, när Sture har fyndat köttfärs... *ha ha*

      Och ja, nu ser Ida ut som en briard, men ärligt talat så ser jag fram emot april eller när det nu kan bli tillräckligt varmt för att konvertera henne till nån sorts riesensnuttzer igen. Det är tråkigt att reda ut tovor och så... tycker både hon och jag!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Kul med nya stämplar, hoppas du fotade kortet till din blogg så jag får se det:)) Så bra att ni har traktor och att Sture kan hantera den;)) Så mycket smarrigt du gjorde av köttfärsen:)) Här blir det tacos idag också, mums:)) Och bakat bröd har du gjort igen ser jag:) Du är sååå huslig:)) Jag bakade kärleksmums igår, inte
    dåligt för att vara mig;) gillar inte att baka! Men ibland så händer det *S*

    Härliga bilder du tagit på er promenad, de där grindarna är så vackra med vägen som slingrar sig i bakgrunden och så söta Ida förstås:))
    Fina bilder du tagit på henne:)) Den isen ser verkligen inte skriskovänlig ut.

    Det var ju tur att "röris" dök upp till sist, de kommer ju alltid när de känner för det;) Tänk om man gjorde det inom sjukvården, hur skulle det då gå för alla människor, hemska tanke!

    Idag har vi inte så skönt väder här, det blåser så där otäckt du vet:( Igår så ramla jag omkull och slog mig i ryggen och armen:( klumpiga mig;) Så det blir ingen skogspromenad idag känner jag, tur vi har trädgården för vovvarna:) Har ganska ont:(

    Ha nu en skön dag:))
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jadå, kortet är fotat men det måste komma fram till mottagaren först, så bloggar jag det i helgen. Jag gillar att baka bröd. Och så blir det ju så gott..! *S*
      Vad tråkigt att du gick och drattade omkull, hoppas att allt ont går över med det snaraste!
      Ha det bra, ändå!

      Radera

Skicka en kommentar