Två ointressanta bilder

Idag har jag inte mycket att bjuda på... har gjort ett kort och en LO. Ingen av dem kan jag visa ännu. Så... en tjuvkik på LO-n får det bli, att den handlar om Alfred syns ju iallafall.

På eftermiddagen åker jag med in till sta'n, när Sture ska till Vickan och klippa sej. Jag simmar några längder och konstaterar att jag nog inte behöver gå i simskola. Men det är fint att det finns, även för vuxna, tycker jag.

På kvällen kommer våra goda grannar över på en liten fika på altanen. Jaha. Så dags nu, när de ska sälja huset ;)

Kommentarer

  1. Bättre sent än aldrig... heter det ju! Att simma bör alla kunna... basta!
    Kram och kli

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag var liten gick ALLA i simskola varje sommar. Åtminstone tills man började högstadiet. När man kunde simma övergick man till "märkesgrupp" och avancerade allt eftersom. Simskolorna avslutades med bullfest och hela byns befolkning kom och tittade när de som tagit kandidat- och magistermärken fick sina lövkransar (olika trädslag för olika märken/nivåer) och så simmade de över bassängen med kransarna på huvudet.

      Nuförtiden är det INGET sånt?! Barn går inte i simskola längre än att de nätt och jämnt kan ta sig fram i bassängen utan att "dricka upp" allt vattnet, alternativt sätta det i halsen och få hostattacker som närapå kväver dem. Att göra riktiga ben- och armtag är inte så viktigt heller, bara man tar sig fram.. och det är ju i och för sig bra att man inte drunknar första minuten, men sen... för att orka ta sig i land så behöver man kunna simma lite effektivt också!

      Oj. Ursäkta. Jag är lite engagerad i frågan.

      Kram å kli!

      Radera
  2. Haha, ja det var engagerat! Och rätt. Vilka minnen som väcks där. I mitt fall var det dock en närliggande sjö i stället för bassäng och det var alltid minst två simlärare. Jag kommer fortfarande ihåg att det var lite otäckt med klädsimmet, i alla fall att dra av kläderna simmandes i vattnet. Det momentet togs bort efterhand men då hade jag redan tagit de flesta märkena. Sjön var rätt smal så för att slippa veva fram och tillbaka vid bryggorna när man skulle simma 500 m och mer blev det tvärs över sjön och tillbaka och då rodde en lärare bredvid. Även det ändrades sedan, när det blev vanligare med motorbåtstrafik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, tänk vad gamla vi är... och vilka minnen vi har från just simskola?! Tunnaste tänkbara kläder hade iallafall jag när det skulle klädsimmas. Det skulle ju vara blus eller skjorta med knappar också, så det skulle vara riktigt krångligt att få av sej. Men det gick ju, det med.

      Radera
  3. Ha,ha! Simskola var populärt, när jag lärde mig simma. Tog också många märken. Vi hade vår simskola, i Falsterbokanalen. Tror inte det var över 15 grader, på alla somrar :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm... varför känner jag mej plötsligt väldigt gammal och tänker nåt i stil med "på den gamla goda tiden... DÅ var det ordning och reda på sinskolorna iallafall!
      " *ha ha ha!

      Radera

Skicka en kommentar