Tisdag hos oss

På mattkanten har Ida lagt sina favvisar. Tvättbjörnen har hängt med i evigheter, många många år. Ankan är en juklapp från just Ankan (med familj).

Jag puttar undan mjukisarna och lägger Ida här på mattan och tar fram sax och kam och försöker reda ut lite. Eller... klippa bort en del tovor och fixa till en gnutta. Men jag har nog faktiskt bestämt mej, pälsen ryker inom några veckor. Bävar för hur hon kommer att se ut. Alla skavanker kommer ju att synas också... allt det där som nu är dolt under pälsen. Nåja. Hon är den hon är ändå!

Och annars... så är det Alfreds födelsedags-LO-er som står på schemat. Snart klar.


Och det här... var hur fint som helst i verkligheten. Jättefin färg på himlen. Men på bilden är det mest flaggstänger och lyktstolpar *S* Man väljer att se det man vill se. Jag såg det vackra.

Lite längre åt höger var det lite mera skräckfilmsscenario... mörka trädsiluetter mot busgrå himmel. Bara fåglarna som fattas... de där Hitchcook-skrämmande lågt flygande svarta fåglarna. Tur att de höll sig hemma.


Sen har jag ju googlat en del. En sån här kamera, kanske? PANASONIC Lumix DMC-FZ200 heter den. Har fått goda recensioner och fina omdömen. Men åh, så svårt att börja om och lära sig nytt... Och så skulle jag vilja hålla i och känna på den innan jag slår till. Finns just nu inte på någon butik här i Sundsvallstrakten. Vi får se hur jag gör. Jag funderar vidare.

Kommentarer

 1. Den kameran verkar ju vara något - läste också på om den. Är den mycket större än den du har nu? Den ska ju helst hänga med så mycket som möjligt!

  Det är så fint däruppåt med de blånande bergen, här är det ju bara en och annan kulle...

  Projekt Idasnagg blir spännande!

  SvaraRadera
 2. Jag tror inte att den där kameran skiljer sig nämnvärt i storlek mot den jag har. Ska kolla måtten, har faktiskt inte gjort det. Bara antagit att de är ungefär lika stora. Men absolut att den ska hänga med... det är ju därför jag inte vill ha en riktigt stor systemkamera med flera objektiv som ska dras med. Tycker det är så bekvämt med denna "allt-i-ett"-varianten.

  Det där som du kallar berg... heter GumseKULLEN... *S* Så det är bara en kulle, det där också.

  Jag får lite ont i magen när jag tänker på en snaggad Ida. Ärligt talat. Men förnuftet säger att det blir bra.

  SvaraRadera
 3. Annika i Lindby27 februari 2013 19:23

  Snaggad Ida? Hmmmm :-) Du tar fina bilder! Ny kamera alltid roligt :-) Har inte hittat något jag trivs med, sen min gamla manuella Minolta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, visst är det väldigt svårt att tänka sej en snaggad Ida. Men så ska det bli. Jag kommer att ångra mej. Men ändå inte.

   Kul att du gillar mina bilder. Det är alltid lite roligare med sol.

   Kameran har jag inte bestämt mej för ännu. Jag är minst lika velig där, som när det gäller Idas frisyr *S*

   Radera

Skicka en kommentar